Matkailu | Uutinen | 4.4.2018

Päivän kuva: toukat tulivat lautaselle

Merellä kevään puhutuin menu löytyy taatusti Viking Linen laivoilta. Huhtikuun alussa ennakkoluulottomien  maisteltavaksi katetaan heinäsirkkoja, matoja ja toukkia. Eikä kyseessä ole aprillipila.

Jaa artikkeli

Meheviä toukkia liha-anoksen päällä, rapeita heinäsirkkoja kalan kanssa ja jälkiruoassakin pieniä hyönteisiä. Äkkiseltään kuulostaa, että ruoka on pilalla. Mutta ei, pikemminkin kaikkea muuta.

Viking Linen Future Food -menussa hyönteiset ovat oleellinen osa ateriaa. Kyseessä on myös maailmanlaajuinen ruokatrendi. Merellisessä ympäristössä nautittu kolmen ruokalajin hyönteismenu maksaa 49 euroa.

Hyönteisruoka jakaa mielipiteitä ja herättää taatusti keskustelua laivayhtiön ruokailevien asiakkaiden parissa. Todennäköisesti laajemminkin. Maistamista sen ei kuitenkaan kannata antaa estää.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Lue myös: Viking Line kokeilee – hyönteismenu kevään kunniaksi

Jaa artikkeli

Keskustelu