4.4.2018

Päivän kuva: toukat tulivat lautaselle

Hyönteisruoka

Merellä kevään puhutuin menu löytyy taatusti Viking Linen laivoilta. Huhtikuun alussa ennakkoluulottomien  maisteltavaksi katetaan heinäsirkkoja, matoja ja toukkia. Eikä kyseessä ole aprillipila.

Meheviä toukkia liha-anoksen päällä, rapeita heinäsirkkoja kalan kanssa ja jälkiruoassakin pieniä hyönteisiä. Äkkiseltään kuulostaa, että ruoka on pilalla. Mutta ei, pikemminkin kaikkea muuta.

Viking Linen Future Food -menussa hyönteiset ovat oleellinen osa ateriaa. Kyseessä on myös maailmanlaajuinen ruokatrendi. Merellisessä ympäristössä nautittu kolmen ruokalajin hyönteismenu maksaa 49 euroa.

Hyönteisruoka jakaa mielipiteitä ja herättää taatusti keskustelua laivayhtiön ruokailevien asiakkaiden parissa. Todennäköisesti laajemminkin. Maistamista sen ei kuitenkaan kannata antaa estää.

Teksti ja kuva: Antti Hentinen

Lue myös: Viking Line kokeilee – hyönteismenu kevään kunniaksi

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat