Liikenne | Uutinen | 9.3.2018

Vuoden pyöräilyteko tehtiin junassa

Pyöräilykuntien verkoston ja Suomi Pyöräilee –hankkeen järjestämässä kilpailussa valittiin Vuoden pyöräilyteko 2017.

Jaa artikkeli

Pyöräilykuntien verkoston ja Suomi Pyöräilee –hankkeen järjestämässä kilpailussa etsittiin uusia ja rohkeita tapoja edistää pyöräilyä ja lisätä pyöräilyn tuomaa hyvinvointia. Voittajaksi valittiin HSL:n ja VR:n päätös sallia pyörien kuljettaminen metrossa ja lähijunissa maksutta myös ruuhka-aikoina.

HSL käynnisti viime kesäkuussa kokeilun pyörien kuljettamisesta junassa myös ruuhka-aikoina. VR teki samaan aikaan päätöksen ulottaa maksuttoman pyörien kuljetusmahdollisuuden kaikkiin VR Lähiliikenteen juniin lähiliikenteen alueella. HSL:n mukaan kokeilun tavoitteena on helpottaa pyöräilyn ja joukkoliikenteen yhdistämistä. Pyörille varatut metro- ja lähijunien vaunut on merkitty pyöräsymbolein.

Jatko epävarmaa

HSL:n mukaan palkitun kokeilun jatkumisesta ei kuitenkaan vielä ole tietoa. Alkuperäisen suunnitelman mukaan kokeilun piti kestää vuoden eli ensi kesään.

– Pyörän kuljetusmahdollisuus lähijunissa ja metrossa sujuvoittaa matkantekoa ja kannustaa kestävään liikkumiseen. Asiakkailta on tullut kiitosta siitä, että matkanteko on entistä joustavampaa. Ennen päätöksiä kokeilun jatkamisesta selvitämme vielä kaikkien matkustajien näkemyksiä pyörien kuljetuksen toimivuudesta, HSL:n erityisasiantuntija Tarja Jääskeläinen kertoo.

Pyöräilykuntien verkosto: vaikuttava pyöräilyteko

Pyöräilykuntien verkoston toiminnanjohtaja Matti Hirvonen toivoo kokeilun jatkuvan myös kesän jälkeen.

– Pyörien kuljettaminen lähijunissa on vaikuttava pyöräilyteko, joka sujuvoittaa tuhansien ihmisten matkaketjuja jokaisena arkipäivänä. Hyvä asiakaspalaute puhuu puolestaan, Hirvonen perustelee voittajan valintaa vuoden pyöräilyteoksi.

Lähde: HSL Kuva: Antti Hentinen / Moottorin kuva-arkisto

Jaa artikkeli

Keskustelu