Liikenne | Uutinen | 27.6.2018

Valtteri Bottaskin käyttää kypärää

F1-kuski on mukana AKK:n Turvassa Tiellä -ohjelmassa.

Jaa artikkeli

Mercedeksen F1-kuljettaja Valtteri Bottas on seuratuimpia suomalaisia autourheilijoita. Hän on myös yksi kymmenestä suomlaisesta huippu-urheilijasta, joka on antanut AKK:n Turvassa Tiellä -ohjelman valtakunnallisessa videokampanjassa lupauksensa turvallisemman liikenteen puolesta.

Kaikki alkoi kuusivuotiaana

Nastolasta kotoisin oleva lahjakkuus aloitti karting-harrastuksen kuusivuotiaana. Siitä lähtien kypärä on kuulunut Valtteri Bottaksen tärkeimpiin varusteisiin.

– Kun ajan niin silloin mennään ihan täysillä. Silloin voi sattua ja tapahtua, kun vauhtia saattaa välillä olla lähemmäksi 400 kilometriä tunnissa. Ihan tuulenkin takia on hyvä olla jotain naaman edessä, Bottas sanoo.

Kypärä ei turvaa ainoastaan kuljettajan henkeä vaan se on jokaisen kuljettajan tärkein henkivakuutus.

– Ei tarvitse olla edes oma moka, että jotain sattuu. Kun mennään lujaa niin siinä on aina omat riskinsä. Aina kun kilpaillaan sellaisessa lajissa, missä on kypärä päässä, niin on yleensä muitakin liikkeellä.

Valtteri Bottas Goodwood Festival of Speedissä 2017

Kypärä aina päässä

AKK:n Vuoden autourheilijaksi valittu Bottas on kilpaillut Formula 1 -sarjassa kaudesta 2013 lähtien, kun hän nousi Williamsin toiseksi kilpakuljettaksi. Bottas korostaa, ettei koskaan haluaisi ajaa kolaria moottoriajoneuvolla ilman kypärää. Sen takia kypärä löytyy aina miehen päästä.

– Käytän kypärää pyöräillessä, maastopyörällä, maantiepyörällä, prätkällä, mönkijällä ja moottorikelkalla.

Bottaksen ja muiden kampanjakasvojen videoihin pääsee tutustumaan pitkin vuotta Turvassa Tiellä -ohjelman verkkosivuilla ja sosiaalisen median kanavissa. F1-kuljettajan ohella kampanjassa nähdään muun muassa Matti Suur-Hamarin, Mika Häkkisen, Leo-Pekka Tähden, Kaisa Mäkäräisen, Mikael Forssellin, Esapekka Lapin, Miro Heiskasen sekä usean muun urheilutähden kannanotto liikenneturvallisuuden puolesta.

Kampanjalla pyritään herättämään huomiota liikenneturvallisuutta edistäviin tekoihin ja aktivoimaan ennen kaikkia moottoriajoneuvolla liikkuvia vaikuttamaan sekä itseensä että lähipiiriinsä, jotta arkiliikenteestä tulisi turvallisempaa.

Monen puuhatahon hanke

Autourheilun kansallisen lajiliiton, AKK:n, Turvassa Tiellä -ohjelman vie kouluttajiensa avulla liikennekasvatusta Suomen yläkouluihin ja 2. asteen oppilaitoksiin, ja on samalla osa maailmanlaajuista FIA Action for Road Safety -aloitetta.

Ohjelma tuo vuosittain liikenneturvallisuutta esille myös useissa autourheiluun ja yhteiskunnalliseen toimintaan liittyvissä tapahtumissa. Turvassa Tiellä -yhteistyökumppaneita ovat Suomen Autokoululiitto, Suomen Poliisi, NEP Finland, Nokian Renkaat, Lasol, Mercedes-Benz, Suomen Moottoriliitto ja Moottoripaja-hanke.

Lähde: AKK, www.turvassatiella.fi Kuva: AKK

Jaa artikkeli

Keskustelu