Liikenne | Uutinen | 16.3.2018

Valtra mielii edelläkävijäksi – jätteet tankkiin ensimmäisenä tehtaana maailmassa

Traktorinvalmistaja Valtra tankkaa uudet traktorit uusiutuvalla dieselillä.

Jaa artikkeli

Traktorivalmistaja Valtra kertoo ensitankkaavansa valmistamansa traktorit jatkossa uusiutuvalla dieselillä. Valtra käyttää tähteistä ja jätteistä valmistettua Neste MY dieseliä ensimmäisenä tehtaana maailmassa.

Traktorivalmistaja tekee polttoainevalmistajan edistykselliseksi kuvaileman diesel-tuotteen tunnetuksi jokseenkin koko toimialueellaan, eli yli 75 eri maassa. Uusiutuvaa dieseliä käytetään Valtran mukaan myös traktoreiden säilytyspolttoaineena sekä tehtailla toimivissa trukeissa.

– Valtran asiakkaille ympäristö on lähellä ja ekologiset arvot ovat tärkeitä. Olemme verrattain suuri dieselin käyttäjä, joten tällä päätöksellä on suuri merkitys, Valtran markkinointijohtaja Mikko Lehikoinen kertoo.

Päästövähennyksenä 500 henkilöautoa

Nesteen mukaan uusiutuva diesel korvaa Valtralla noin 700 000 litraa fossiilista dieseliä vuosittain. Nesteeltä kerrotaan, että päästövähennys vastaa vuodessa yli 500 henkilöauton poistamista liikenteestä tai 46 000 tunnin traktorin päästötöntä käyttämistä.

Teknologian tutkimuskeskus VTT:n tutkimusraportin mukaan uusiutuvien niin sanottujen drop-in – polttoaineiden käyttö dieselkalustossa on helppo ja nopea tapa vähentää päästöjä.

Nesteen mukaan yhtiön uusiutuvaa polttoainetta voi tankata traktoreihin ja trukkeihin sellaisenaan, ilman muutoksia nykyisiin dieselmoottoreihin.  Valmistaja vakuuttaa, että kyseinen dielsel-polttoaine soveltuu ympärivuotiseen käyttöön jokseenkin koko maailmassa, sillä sen kylmäkestävyys talvilaatuisena on -34 celsiusastetta.

Lähde: Neste Oyj Kuva: Moottorin kuva-arkisto/Jari Saarentaus

Jaa artikkeli

Keskustelu