Liikenne | Uutinen | 3.7.2014

Katso oman automallisi vikatiedot

Tyyppivikatilastossa on sadan suositun henkilöautomallin tiedot. Aineisto on koottu kesäkuussa 2014.

Jaa artikkeli

Viat on listattu neljässä eri ryhmässä: katsastuksessa havaitut viat, takaisinkutsuun johtaneet viattielle jättävät viat, autonkäyttäjien ilmoittamat viat.

Katsastuksessa havaitut viat

Katsastuksessa havaitut viat on koottu suomalaisen A-Katsastus Oy:n (AK) raportista vuodelta 2014, joka sisältää katsastustiedot vuodelta 2013. Listaa on täydennetty saksalaisten TÜV- , DEKRA- ja GTÜ -katsastusraporttien tiedoilla.

Takaisinkutsut eli korjauskehotukset

Takaisinkutsut on koottu Suomesta valmistajien edustajien ja maahantuojien Trafille ilmoittamista kampanjoista. Lisäksi on poimittu esimerkkejä saksalaisen ADAC:n ja brittiläisen VOSA:n takaisinkutsulistoista.

Muutama vakavampi korjauskehotus on otettu myös saksalaisen KBA:n listalta.

Tielle jättävät viat

Tielle jättävät viat on koottu saksalaisen ADAC-tiepalveluraportista vuodelta 2014. Raportti käsittää tiepalvelutapahtumat Saksassa vuonna 2013.

Mukana ovat vain tielle pysäyttäneet tekniset viat. Mukana on 4,2 miljoonaa tielle jättäneiden autojen avustusta. Kuskin huolimattomuudesta johtuneet viat kuten polttoaineen loppuminen on jätetty tarkastelun ulkopuolelle.

Autoilijoiden ilmoittamat viat

Käyttäjien ilmoittamia vikoja on koottu Euroopan suurimman autonkäyttäjien etujärjestön saksalaisen ADACin ja Autobild-lehden kokoamista vikakyselyistä.

Valitse alla olevasta tiputusvalikosta haluamasi automerkki, jonka jälkeen voit valita tiedot tarkemman mallin mukaan.

www.autoliitto.fi/tietopankki/takaisinkutsut/
Autoliitto on vuonna 1919 perustettu autoilijoiden etujärjestö. Autoliitto julkaisee ADACin takaisinkutsulistoja Autoliitto julkaisee varhaisemmat ADACin takaisinkutsukampanjat kaikille, tuoreimmat jäsenille.

www.a-katsastus.fi
Suomen suurin katsastusorganisaatio A-Katsastus Oy on julkaissut mallikohtaisia vikatilastoja vuodesta 2009.

www.tuev-media.de
TÜV on Saksan suurin katsastusyhtiö yli 10 miljoonalla katsastuksella vuodessa. Tuorein raportti koostuu yli kahdeksasta miljoonasta katsastuksesta. Raportti on tehty yhteistyössä saksalaisen Autobild-lehden kanssa.

www.dekra.dewww.gebrauchtwagenreport.com/
Dekra on Saksan toiseksi suurin katsastusketju. Helmikuussa 2014 ilmestynyt Dekra-raportti perustuu 15 miljoonaan määräaikaiskatsastukseen Saksassa vuosina 2012 ja 2013.

www.gtue.dewww.autozeitung.de
GTÜ on Saksan kolmanneksi suurin katsastaja. Saksalainen Auto Zeitung -autolehti kokosi Saksan suurimman käytettyjen autojen raportin. Sen tärkein anti on GTÜ-katsastusraportti, jossa on mukana viisi miljoonaa katsastustapahtumaa.

www.kba.dehttp://www.kba-online.de/gpsg/jsp/gpsg1.jsp
Kraftfahrt-Bundesamt on Saksan ajoneuvohallintokeskus, joka julkaisee muun muassa takaisinkutsulistoja verkossa saksaksi.

www.gov.uk/government/organisations/driver-and-vehicle-standards-agencywww.dft.gov.uk/vosa/apps/recalls/
DVSA on Britannian ajoneuvohallintokeskus.

Jaa artikkeli

Keskustelu