Liikenne | Uutinen | 6.7.2018

Imatranajo: Imatran katuradalla luvassa huippuvauhtia ja tiukkoja kisalähtöjä

Heinäkuun 6.–8. päivinä ajetaan Imatralla IRRC-katuratasarjan (International Road Racing Championship) Suomen osakilpailu.

Jaa artikkeli

Imatran kaupungin keskustan tuntumassa sijaitsevalla katuradalla ajetaan tulevana viikonloppuna IRRC-sarjan Suomen osakilpailu, johon osallistuu kansainvälisten kilpailijoiden ohella parikymmentä suomalaiskuljettajaa.

Imatralla kilpaillaan 600-kuutioisten Supersport-luokassa, 1000-kuutioisten Superbike-luokassa ja Lightweight-luokassa. Niiden lisäksi sekä 600- että 1000-kuutioisilla on mahdollisuus kilpailla omissa Open Supersport sekä Open Superbike -kilpailulähdöissä. Superport-luokkaan on ilmoittautunut kaikkiaan 29 kuljettajaa, joista kahdeksan Suomesta. Superbike-luokassa kilpailee 37 kuljettajaa, joukossa niin ikään kahdeksan suomalaista. Suomalaiskuljettajista vahvin ehdokas voittajaksi on Markka Racingin Erno Kostamo, joka ennen Imatran osakilpailua on IRRC-sarjan Superbike-luokan pisteissä kolmantena.

Erno Kostamo Superbike

Erno Kostamo

Pärinää luvassa perjantaista sunnuntaihin

Kuljettajat ottavat ensimmäisen kerran tuntumaa Imatran katurataan perjantai-iltana. Lauantaina aamupäivällä ajetaan aika-ajot ja iltapäivällä on vuorossa ensimmäiset kilpailulähdöt. Sunnuntaiaamu käynnistyy kaikkien luokkien warm upilla ja puolilta päivin alkavat kilpailulähdöt. Katuradan yhtenä erikoisuutena on se, että rata on avoinna liikenteelle aamuisin ja iltaisin, se suljetaan vain kilpailujen ajaksi yleiseltä liikenteeltä.

Imatran katurata on pituudeltaan 4950 metriä. Rataennätystä pitää hallussaan Sebastian Le Grelle, joka viime vuoden kisoissa tykitti kierrosajan 1.50,874 sekuntia. Ennätyskierroksella keskinopeudeksi tuli 160,7 km/h.

Juha Kallio Superbike

Juha Kallio

Imatranajon aikana paikalla Imatralla ovat myös suomalaiset MotoGP-sarjan kuljettajat Mika Kallio (MotoGP-luokka, Red Bull KTM Factory Racing Team) ja Niki Tuuli (Moto2-luokka, SIC Racing Team).

Katso: Imatranajon aikataulut ja lisätietoa tapahtumasta.

Imatranajo Ratakartta

IRRC-katuratasarja pitää sisällään kuusi osakilpailua. Imatralla ajettava kilpailu on tämän kauden kolmas osakilpailu. Imatran jälkeen kilpaillaan Belgian Chimayssa (27.–29. heinäkuuta), Tsekin Horicessa (18.–19. elokuuta) ja mestaruudet ratkeavat viimeistään päätösosakilpailussa Saksan Frohburgissa (22.–23.9. syyskuuta)

Jaa artikkeli

Keskustelu