Liikenne | 4.8.2018

Helle lisää turvallisuutta liikenteessä – totta vai tarua?

Hellekausi näkyy myös vakuutusyhtiöiden asiakkaiden yhteydenotoissa, joista suuri osa on aiheeltaan tuttuja vuodesta toiseen.

Jaa artikkeli

Vanhukset, monisairaat ja lapset ovat pitkään jatkuneella hellekaudella riskiryhmässä. Kesällä lisääntyvät myös yhteydenotot lemmikkieläinten oireista ja haavereista. Autoilijan kannalta helle on hyvästä, sillä LähiTapiolan mukaan hyvä ajokeli parantaa turvallisuutta.

LähiTapiolan liikennevakuuttamisen korvauspäällikkö Mikko Tullan mukaan pitkä hellekausi on liikenteessä enemmän turvallisuutta lisäävä asia kuin riski.

– Liikenteessä kuivat tiet ja hyvä näkyvyys ovat aina vaan hyvä asia. Helteisiin liittyy yleensä jossain vaiheessa kuitenkin ukkosia ja hetkittäisiä rankkasateita, joista aiheutuu tavallisesta poikkeavia vahinkoja, kuten salamaniskujen aiheuttamia laitteiden vioittumisia, kaatuneiden puiden aiheuttamia vahinkoja ja rankkasadelammikoihin ajamisesta aiheutuvia moottorien hyytymisiä. Nämä ovat kuitenkin enemmän yksittäistapauksia, kertoo Mikko Tulla.

Lähes 60 kuolonuhria liikenneonnettomuuksissa alkuvuonna

Tieliikenneonnettomuuksien saralla tilanne ei ole aivan näin valoisa, sillä kesäkuukaudet erottuvat esimerkiksi kuolemaan johtaneiden moottoriajoneuvo-onnettomuuksien tilastoissa vuodesta toiseen. Kuluvan vuoden osalta alkukesän onnettomuuksista kerrotut alustavat tiedot viittaavat tilanteen kohenemiseen. Tilastot kokoaa ja julkaisee Onnettomuustietoinstituutti.

LähiTapiolan mukaan autoilijoiden on syytä kiinnittää helteellä huomiota ajoneuvojen sisätilojen kuumenemiseen, joka voi aiheuttaa vakavia vaaratilanteita lemmikeille ja perheen pienimmille esimerkiksi kauppareissuilla tai avaimien unohtuessa autoon ja ovien lukkiutuessa.

Lähde: LähiTapiola Kuvituskuvat: Moottorin arkisto

Jaa artikkeli

Keskustelu