Liikenne | 1.6.2018

Halpuutus tuli taksimarkkinoille Helsingissä – FixuTaxi aloitti kiinteähintaiset kyydit

Taksilaki muuttuu virallisesti heinäkuussa, mutta henkilökuljetusyritys Kovanen kiirehti esittelemään totuttua tasoa edullisemman uutuuspalvelunsa Helsingissä jo nyt.

Jaa artikkeli

Henkilökuljetusyritys Kovasen uusi FixuTaxi aloitti toimintansa etuajassa. Alkuperäiseksi aikatauluksi oli alkuvuonna kaavailtu vasta uuden liikennelain voimaantuloa heinäkuun alussa.

Kesäkuun ensimmäisenä päivänä toteutettu lanseeraus toi muun muassa pääkaupungin keskusta-alueelle ruuhka-ajan ulkopuoliset kympin taksikyydit.

Edulliset hinnat perustuvat mobiilisovelluksella tilattavaan kyytiin. Hinnoittelu on kiinteää. Esimerkiksi kaupungin keskustasta Helsinki-Vantaan lentoasemalle pääsee jatkossa 35 eurolla.

Uuden palvelun kerrotaan olevan jopa kolmanneksen edullisempi kuin se hintataso, johon pääkaupunkiseudulla on totuttu tähän mennessä.

– Sovelluksen ansiosta asiakas saa hinnan tietoonsa aina ennen matkan alkamista, ja jopa kuusi kaverusta voivat matkustaa samalla hinnalla kuin yksi. Tiputimme vielä kaikista aloitusmaksuistakin puolet pois, joten nykytaksoihin verrattuna FixuTaxin käyttäminen on noin 10–30% edullisempaa, kertoo Kovasen toimitusjohtaja Topi Simola.

Sama hinta kyytiläisten määrästä riippumatta

FixuTaxin hinnoittelu ei ole riippuvainen kyydissä matkustavien henkilöiden määrästä. Autot ovat seitsenpaikkaisia ja ajossa on muun muassa Toyotan hybridi-kalustoa ja kookkaampia tila-autoja Mercedes-Benziltä ja Volkswagenilta.

FixuTaxi

– Uskomme, että FixuTaxi muuttaa ihmisten tapaa käyttää taksia. Se vastaa asiakkaiden huutoon edullisimmista ja selkeimmistä taksikyydeistä ja tuo taksin arkeen, meille kaikille.

FixuTaxi aloittaa toimintansa pääkaupunkiseudulla, ja tavoitteena on laajentua vähitellen myös muihin Suomen suuriin kaupunkeihin.

FixuTaxi tilataan mobiilisovelluksella tai soittamalla numeroon 01006060. Kyytiin voi ennakkotietojen mukaan hypätä myös taksitolpalta tai kadulta.

Lähde ja kuva: Cabonline Finland Oy

Jaa artikkeli

Keskustelu