Ajoneuvot | 20.4.2017

Zodiac MilPro SRA850 – Rajavartiolaitoksen venevalinta

Veneilykauden alkajaisiksi myös Rajavartiolaitos on herännyt päivittämään nykyistä RIB-venekalustoaan. Tarjouskilpailussa voiton vei alumiinirunkoinen Zodiac MilPro SRA850. Ensimmäinen uutuus lasketaan laineille vuonna 2018.

Jaa artikkeli

Zodiac MilPro SRA850 on veneuutuus, jota ei vielä ole olemassa. Konekesko kertoo kuitenkin sinetöineensä hankintasopimuksen, jonka myötä Rajavartiolaitos uusii seuraavien kuuden vuoden aikana venekalustoaan juuri Konekeskon edustamilla Zodiac-veneillä.

Sopimus kattaa kaikkiaan 21 veneen tuotantosarjan suunnittelun ja toteutuksen. Hankinta tehdään niin sanotusti avaimet käteen- periaatteella, eli Rajavartiolaitos saa käyttöönsä täsmätilauksen mukaisesti sovitettua ja käyttövalmista kalustoa. Sopimuksen kokonaiskauppasumma on Konekeskon kertoman mukaan noin 6,4 miljoonaa euroa. Toimitettavaa venettä kohden jyvitettynä yhden varustellun veneen hinnaksi muodostuu siis lähes 305 000 euroa.

Tarjouskilpailussa menestynyt Zodiac MilPro SRA850 on kahdella Yamaha-perämoottorilla varustettu, moderni alumiinirunkoinen RIB-vene, joka saavuttaa sopivissa olosuhteissa yli 55 solmun huippunopeuden.

Zodiac MilPro SRA850 – työkaluksi muokattu

Rajavartiolaitoksen tilaamien veneiden sivulla on vesirajaan asti aukeava pelastusovi, joka helpottaa veden varassa olevien henkilöiden pelastustoimia ja sukellustoimintaa.

Pelastusoven lisäksi Zodiac SRA850 varustetaan myös keulaportilla, jonka kautta paaripotilaiden evakuointi rannasta helpottuu.

Raskaaseen ammattikäyttöön suunniteltujen veneiden ergonomiaan ja tärinän vaimennukseen kiinnitetään erityistä huomioita esimerkiksi niin, että kaikki istuimet ovat iskuvaimennettuja. Istuimina käytetään bulkkipenkkien sijaan Zodiac MilPron kehittämää ratkaisua.

Ensimmäinen uusista veneistä toimitetaan Rajavartiolaitokselle keväällä 2018 ja loput vuosien 2019–2022 aikana.

Lähde ja kuva Konekesko

Jaa artikkeli

Keskustelu