Ajoneuvot | Uutinen | 8.10.2016

Yksi facelift, kaksi väriä, Mazda3 – parannuksia ja G-vectoring

Mazda3:n facelift tuo parannuksia lähinnä mallin hienostuneisuuteen ja laatuvaikutelmaan.

Jaa artikkeli

Kolmannen sukupolven Mazda3 terävöittää kulkuaan faceliftin myötä. Parannukset eivät ole Mazda6:n faceliftin jälkeen erityisen yllättäviä, mutta tuovat hiukan pirteyttä sisätiloihin ja ulkoilmeeseen. Samalla kolmos-Mazda saa valmistajan suuria lupailevan G-Vectoring-teknologian, joka lupaa tasaisempaa kulkua kaarteissa ja huonossa säässä hienosäätämällä moottorin vääntömomenttia.

Mazda3

”Entistä kolmiulotteisempi” keulamaski ja uudet sumuvalojen kehykset tuovat valinnaisten LED-ajovalojen kanssa uutta ilmettä Mazda3:n keulalle. Lisäksi hatchbackin takapuskuri on suunniteltu uudelleen. Samalla sivupeilit on päivitetty niin, että niissä on kaartuvat sivuvilkut. Uusi 18-tuumainen vannemuoto kahdessa väriversiossa ja kaksi uutta värisävyä, Sonic Silver ja Machine Grey Premium Metallic, täydentävät värikartaston. Machine Grey Premium Metallic on toteutettu Mazdan Takuminuri-maaliprosessilla, joten maalipinnassa olevien metallihileiden pitäisi olla erityisen pieniä pehmeämmän pintavaikutelman vuoksi.

Mazda3

Sisäpuolella on luvassa laadukkaammat käyttökytkimet, uusi kojelaudan koristepaneeli ja tasokkaammat ovenkahvojen kehykset. Samalla mittaristo on päivitetty, joten Mazdan Active Driving Display -heijastusnäyttö on nyt saanut värit ja samalla mittariston luettavuutta on parannettu muutenkin. Huomiota on kiinnitetty myös äänenvaimennukseen, ovitiivisteisiin ja värinöiden vaimentamiseen. Lisää mukavuutta on haettu myös tarkistamalla etu- ja takajousituksen säätöjä.

Mazda3

Mazda3 on nyt varustettu myös uudella eteenpäin katsovalla kameralla, joten sen turvavarusteet saavat älypäivityksen. Älykäs hätäjarrutustoiminto on kehittynyt entisestään ja se tunnistaa nyt autojen lisäksi myös jalankulkijat. Samalla järjestelmän toimintanopeus on noussut 80 km/t saakka. Lisäksi SBS-hätäjarrutusavustin toimii 160 kilometrin tuntinopeuteen saakka ja kamerapohjainen järjestelmä tuo myös liikennemerkkitunnistuksen Mazda3:een.

Mazda3

Lähde ja kuvat: Mazda

Jaa artikkeli

Keskustelu

automerkiltä: Mazda