Ajoneuvot | Uutinen | 13.6.2018

Yhdysvaltojen tullimaksut uhkaavat saksalaismerkkejä – BMW ja Mercedes-Benz voivat kärsiä kahteen suuntaan

BMW ja Mercedes-Benz valmistavat paljon autoja myös Yhdysvalloissa.

Jaa artikkeli

Yhdysvaltojen ja Euroopan Unionin välillä uhkaava kauppasota voi aiheuttaa suurta harmia BMW:lle ja Mercedes-Benzille.

Kesäkuun alussa Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump laajensi teräksen ja alumiinin tuontitullit koskemaan Euroopan unionia. EU:n pohtiessa vastatoimia Trump on väläytellyt 25 prosentin tullia autoille. Tällä hetkellä tulli on henkilöautoilla vain 2,5 prosenttia ja katumaastureilla 25 prosenttia.

Mahdollisen kauppasodan yltyminen uhkaa kaikkia Yhdysvaltoihin vieviä automerkkejä, mutta saksalaiselle BMW:lle ja Mercedes-Benzille seuraukset voisivat olla poikkeuksellisen kovat. Kummallakin saksalaisjätillä on Yhdysvalloissa suuret autotehtaat pääasiassa juuri katumaasturivalmistusta varten. Merkit siis kärsisivät tulleista viedessään autoja Yhdysvaltoihin, ja vastaavasti mahdolliset EU:n vastatoimet rokottaisivat Yhdysvaltojen tehtailta Eurooppaan saapuvia autoja.

BMW X3

BMW X3

Mercedes-Benz valmistaa Alabaman tehtaallaan GLE- ja GLS-sarjan katumaastureita sekä C-sarjaa. Kaikki BMW X3, X4, X5 ja X6-mallit valmistetaan Spartanburgin tehtaalla Etelä-Carolinassa. BMW vei autoja Yhdysvalloista ulkomaille viime vuonna peräti 10 miljardilla Eurolla, kertoo Automotive News Europe.

Saksa seisoo autoteollisuutensa takana

Saksan valtio on jo antanut tukensa maan autoteollisuudelle.

– Autoteollisuus on taloutemme ydin, siksi haluamme pitää sen vahvassa asemassa kansainvälisillä markkinoilla, talousministeri Peter Altmeier kertoi Bloombergille.

Altmeier ei usko Saksan ja Yhdysvaltojen suhteiden pikaiseen paranemiseen, mutta pitkällä aikavälillä hän näkee tunnelin päässä valoa.

– Yhteiset arvot ovat paljon vahvempia kuin kukaan yksittäinen muutaman vuoden vallassa oleva poliitikko.

Jaa artikkeli

Keskustelu