Ajoneuvot | Uutinen | 11.2.2018

Viikon videot: mainoksia ja miljonäärejä

Onnistuneita ja epäonnistuneita mainoksia sekä sijoitusidea uusille miljonääreille.

Jaa artikkeli

Viikko sitten tutustuimme ensimmäiseen aaltoon Super Bowl -automainoksista ja tällä viikolla lähtökohtana on FCA-konsernin tarjonta samaisessa urheilutapahtumassa. Samalla näemme hiukan harvinaisen harha-askeleen Volvolta ja onnittelemme viikonlopun rahapeleissä Suomeen saatuja miljonäärejä.

Kaupallisia viestejä kaupallisuudesta

Ram yritti ilmeisesti toistaa aiempaa menestysreseptiä, sillä Martin Luther Kingin saarnan pohjalle tehty avolavamainos tuntuu olevan erinomaisen ”God made a farmer” -mainoksen jalanjäljissä. Valitettavasti pässimerkki ei ole hyvistä aikomuksista huolimatta onnistunut kovin hyvin, sillä samaisessa epämaterialistisessa saaranassa King varoitti erityisesti automainoksista ja liian kalliisiin autoihin hurahtamisesta. Mainos onkin aiheuttanut paljon närää yhdysvaltalaisissa.

Samoilla seuduilla liikkuu myös Vene 18 Båt -messuilla ensiesitelty Volvo XC40. Kauppojen ”ostaosta”-kulttuuri jää ilmeisesti taakse, kun kurvaa pirteällä ruotsalaiskatumaasturilla rantaan nautiskelemaan. Taustalla soi uneliaan pehmeä versio Rodgers & Hammerstein -musikaali The Sound of Musicin ikonisesta ”My favourite things” -musiikkinumerosta. Erikoinen veto Volvolta, varsinkin kun XC40 voi toimia verkkokauppaostosten toimituspaikkana. Mainos on pitkä versio Suomenkin televisiossa nähdystä mainoksesta.

Kieli poskessa populaarikulttuuriin

Kevyemmästä Super Bowl -osastosta löytyy Ramin toinen mainos, jossa amerikkalaisbrändi seikkailee suosikkisarja Vikingsin kaverina. Sekavan hassuttelun parasta antia on alalaidan pieni varoitusteksti, että lavalla ei saa matkustaa ellei ole aito viikinki.

Jeep Wrangler puolestaan pelasi mallin huippuhetkien varaan. Hassuttelevassa mainoksessa muistellaan Wranglerin roolia Jurassic Park -elokuvassa ja Jeff Goldblumin ikonista ”must go faster” -toteamusta Tyrannosaurus Rexin pinkoessa Jeepin kintereillä. Ilmeisesti uudella Wranglerilla voi puolestaan jahdata dinosaurusta ja hurmaavan neuroottinen Goldblum fiilistelee mahdollisia seikkailuja jo autoliikkeessä.

Jeepin toisessa mainoksessa ei viitata suoraan television tai valkokankaan tähtiin, mutta tieverkon luonnetta pohtiva ’The Road’ on silti hieno mainos. Tie on lopulta jonkun toisen idea siitä mihin mennään. Video muistuttaa samalla Mercedeksen G-sarjan esiintymisestä Viikon videoissa.

Onnea voittajille

Rahapeleissä Suomeen on ilmeisimmin saatu ainakin kahdeksan uutta miljonääriä kuluvan viikonlopun aikana. Rauhoitutaanpa siis hetkeksi klassikkoautojen maailmaan vaikka sillä tekosyyllä, että jos taskussa polttelee sijoituskohdetta etsivä rahasumma.

Aamurituaalina Ferrari 250 GT Lussolla ajaminen ei ehkä ole aivan niin yksinkertaista kuin kahvinkeitto, mutta täyteläisestä elämyksestä on tässäkin kyse. Erittäin upeaa.

Curlingilta videovinkit kokosi: Aake Kinnunen

Jaa artikkeli

Keskustelu