Ajoneuvot | Uutinen | 15.4.2018

Viikon videot: Farkku-Audi, avoautoilua ja ennätys-Porsche

Viikon videoissa Audi A6 sai Avanttinsa, Mercedeksen cool avoautomainos menneisyydestä sekä Porschen koskettava muistelo 919-kilpurille.

Jaa artikkeli

Viikon videoissa avataan kattoa, ihmetellään avanttia ja muistellaan kilpuria.

Audi julkisti hiljattain uuden A6:n ja tällä viikolla mallista esiteltiin odotettu Avant-farkkuversio. Luvassa ei ole sinänsä suuria yllätyksiä, mutta hyvin toteutettu farmarikori on silti ilahduttava näky katumaastureiden keskellä. Sen verran on myös Audilla annettu periksi ulkonäköpaineille, että A6 Avantin kattolinja on melkoisen viisto, vaikka pystympi takaluukku toisi hiukan lisää kuormalitroja. Onneksi komeat valot ja Audin uusi digiohjaamo harhauttavat käytänllisyyden parista.

 

Kevään avoautobongausten myötä voidaan muistella Mercedes-Benz SLK:n (nykyisen SLC:n) mainosta vuodelta 2005. Upeasti kuvatussa rymistelypätkässä avoautoilija on päättänyt pysyä pois varjosta pilvijumalten taistellessa herruudesta. Kun vielä ääniraitakin on lainattu saksalaiselta rytmiteollisuudelta, ovat viihtymisen ainekset kasassa. Avoautoilu on mielentila, joka vaatii välillä vaivannäköä. Ja aavikon.

 

Kuluneen viikon aikana Porsche kertoi murskanneensa Span rataennätyksen eläkepäiviään viettävällä Porsche 919 Evolla, joka on vapautunut LMP1-sääntöjen kahleista. Tribuuttikiertueella olevaa 919 Evoa nähdään kesän aikana vielä muissakin tapahtumissa, mutta älyttömän komea muistovideo nähtiin jo joulukuussa 2017. Taitaa olla katupölyä silmäkulmissa…

Ulkoilmateatteria viritteli: Aake Kinnunen

Jaa artikkeli

Keskustelu