Ajoneuvot | Venenäyttely | 15.2.2017

Vene17: Barchetta, Arronet ja Galeon korjasivat messupotin – onnea voittajille!

Raati on puhunut ja Vene 17 Båt -messujen uutuuksien joukosta on seulottu esiin kirkkain kärki. Messujen vene -palkinto myönnettiin kolmessa luokassa.

Jaa artikkeli

Venemessujen vakio-ohjelmaan kuuluva jännitysnäytelmä huipentui tänään (keskiviikko 15.2.) Messujen veneet -palkintojen jakoon. Parhaat palkittiin jo 19:sta kerran.

Esivalinnan kilpailuun tekivät venetoimittajat, mutta lopullisen paremmuuden ratkaisi tuomaristo, johon kuuluivat Max Johansson VTT:ltä, Juhani Pappila Trafista, Venemestari-lehden päätoimittaja Jan Sjölund, Vene-lehden toimittaja Tomi Peurakoski ja Kippari-lehden toimittaja Karel Kakko.

Tuomariston mukaan tämän vuoden valinnassa kiinnitettiin huomiota erityisesti uutuusarvoon. Lisäksi otettiin huomioon design, rakenne- ja tilankäyttöideat, tilojen toimivuus ja ergonomia, hinta-laatuvaikutelma sekä käyttötarkoitukseen sopivuus. Messujen vene -tunnustuksilla halutaan viedä venealaa eteenpäin ja antaa toimijoille tunnustusta onnistuneesta tuotekehityksestä.

Messujen Vene palkitut_Vene17

Messujen Vene -palkitut yhteiskuvassa.

Yli 500 uutuutta messuilla

Kaikkiaan Vene 17 Båt -messuilla esiteltiin tänä vuonna yli 500 uutuusvenettä. Tästä joukosta Vuoden vene -mittelöön valikoitui kaikkiaan 12 venettä. Kisaa käytiin kolmessa eri kategoriassa.

Messujen avovene -tittelistä mittelivät Barchetta 26 Open Cruiser, Buster Phantom, Nordkapp Avant 705 (Ranger) ja Suvi 4540 Duo.

Messujen retki- ja yhteysvene -titteliä tavoittelivat Arronet 24,5 Surprise, Bella 620 C, Sea Ray 320 Sundancer ja XO Cruiser.

Messujen matkavene valittiin kolmikosta Galeon 360 Fly, Marex 310 Sun Cruiser, Marsund 30, Nord Star 47 SCY

Näistä pisimmän korren vetivät Barchetta 26 Open Cruiser, Arronet 24,5 Surprise ja Galeon 360 Fly.

Avovene retromaustein – Barchetta 26 Open Cruiser

Puuveneen kauneus, lasikuituveneen helppous. Edellinen on lainaus suoraan valmistajan esitteestä, mutta pitää kutinsa.

Messujen Vene palkitut_Vene17

Barchetta miellyttää erityisesti retrosta pitävän silmää. Samaa kiittelee myös kilpailun tuomaristo, jonka mukaan kotimaista käsialaa olevassa voittajassa yhdistyvät tutut materiaalit, mutta erilaisella tavalla.

Messujen Vene palkitut_Vene17

Veneen keula- ja takahytti mahdollistavat päiväretken venyttämisen seuraavan puolelle. Yöpyminen siis onnistuu tässäkin veneessä.

Messujen Vene palkitut_Vene17

Valmistaja lupaa, että piensarjatuotanto mahdollistaa asiakkaiden toiveiden ja yksityiskohtien huomioimisen.

Messujen Vene palkitut_Vene17

Tämän uutuuden hinnat alkaen-malli vaihtaa omistajaa 116 500  eurolla. Isompi moottori ja lisävarustelistalla ostostelu nostavat hintaa odotetusti, mutta varustelemalla veneen saa viimeisteltyä mieleisekseen.

Retki- ja yhteysvene kovaan käyttöön – Arronet 24,5 Surprise

Retki- ja yhteysvene -sarjan voiton napannut täysalumiinivene Arronet 24,5 Surprisen salaisuus on sen hytti. Kovaan käytöön tehty vene on saanut innoituksensa Ruotsin tuulisilta rannikoilta, joten veneily onnistuu varhaisesta keväästä aina syksyn viime metreille saakka.

Messujen Vene palkitut_Vene17

Hytin uudet rakenneratkaisut tekevät valmistajan mukaan veneestä miellyttävän hiljaisen. Tuomaristo kertoo lupauksen myös pitävän. Hiljaisuus perustuu siihen, että hytti on eristetty veneen rungosta ja lattiarakenteesta irti kumityynyillä. Lisäksi rungon ja hytin yhtymäkohdista löytyy perinteisen hitsaussauman sijaan lisää kumia.

Messujen Vene palkitut_Vene17

Uuden oviratkaisun sekä suurten ikkunapintojen ansiosta näkyvyys on kipparin kannalta kohdallaan. Merkin asiakkaiden toive keski-ikkunan pyyhkimestäkin on nyt toteutettu, joten näkyvyys eteen säilyy huonollakin kelillä.

Messujen Vene palkitut_Vene17

Tuomariston näkemyksen mukaan Arronet on käytännöllinen ja tarkoituksenmukainen vene, joka osoittaa, ettei kompromisseihin aina tarvitse tyytyä. Arronet 24,4 Surprise vaihtaa omistajaa matalalla takakannella varustettuna 99 900 eurolla, korkeammasta on maksettava 104 000 euroa.

Messujen Vene palkitut_Vene17

Perheystävällinen ja edustava matkavene – Galeon 360 Fly

Tilaa ja mukavuutta, sitä lupaa Galeon 360 Fly:n valmistaja ja sitä kiittelee myös tuomaristo.

Messujen Vene palkitut_Vene17

Matkaveneeksi tarkoitettu Galeon 360 Fly:ssa on valoisa kansisalonki, joka yhdistyy mukavaksi oleskelutilaksi yhdessä avotilan kanssa.

Ohjaamon liukuoven ansiosta veneessä pääsee siirtymään nopeasti levennetylle ja alas lasketulle sivukannelle. Loivan portaikon ansiosta kulku yläohjaamoon onnistuu vaivattomasti.

Messujen Vene palkitut_Vene17

Perheystävällinen kolmen makuukajuutan tilaratkaisu muodostaa siistin ja viimeistellyn kokonaisuuden. Petipaikkoja on tarjolla kaikkiaan kuudelle.

Messujen Vene palkitut_Vene17

Galeonin laatuvaikutelma on kohdallaan. Myös pienet yksityiskohdat on huomioitu. Edustajansa mukaan vene haastaa isommat kilpailijansa erityisesti innovatiivisyydellä ja tiloillaan.

Messujen Vene palkitut_Vene17

Galeon 360 Fly lupaa olla koti merellä. Se on paljon sanottu, mutta ei mahdoton lupaus.

Hinta-alkaen -malli vaihtaa omistajaa 274 200 eurolla.

Vene 17 Båt -messut järjestetään 10. – 19.2.2017 Messukeskuksessa Helsingissä. Tapahtuma on avoinna vielä keskiviikosta perjantaihin klo 11-20, lauantaina 18.2. klo 10-18 ja sunnuntaina 19.2. klo 10-17.

Teksti ja kuvat: Antti Hentinen

Jaa artikkeli

Keskustelu