Ajoneuvot | Esittely | Uutinen | Venenäyttely | 11.2.2018

Vene 18 Båt: Suosikkimalli uudistuu – Targa 27.2

Suomalaisten kestosuosikki uudistuu ja vuorossa on nyt mallimerkintä Targa 27.2.

Jaa artikkeli

Targa 27 on yksi suomalaisen Botnia Marinin tärkeimmistä malleista. Vuonna 1991 ensiesitelty malli uusittiin ensimmäisen kerran 2002 malliksi Targa 27.1 ja nyt on siis vuorossa kolmas painos 27.2. Yhteensä Targa 27:ää on myyty yli 600 kappaletta ja itse asiassa uutuusmallin tämänkin vuoden tuotanto on jo myyty vakioasiakkaille.

Targa 27.2

Koska suosio kantaa, uusi Targa luonnollisesti jatkaa perinteisellä linjallaan niin ulkomuodoltaan kuin käytettävyydeltään. Ympärikäveltävä ohjaushytti sivuovineen ja kovaan keliin soveltuva runkorakenne ovat ennallaan. Targoihin pitääkin olla perehtynyt, jotta uutuuden erottaa edeltäjästä tai sisarmalleista.

Targa 27.2

Targa 27.2:n muutokset ovat huomaamattomia, mutta perusteellisia mitoituksesta alkaen. Sekä runkomitat (8,34 x 3,10m) että ohjaushytti ovat kasvaneet kooltaan. Nukkumapaikkoja on neljälle, mutta tilat sopinevat silti paremmin yhteysvenekäyttöön kuin varsinaiseksi matkaveneeksi. WC on sen sijaan kookas ja kuuluu nyt lisättyyn vakiovarustukseen.

Kasvaneet mitat ovat mahdollistaneet myös konetilan suurentamisen, kannen alle sopii nyt myös pidemmät Volvon D6:et. Isoimmalla 400-hevosvoimaisella versiolla yli 4 000-kiloiseksi kasvaneen veneen huippunopeudeksi luvataan 40 solmua.
Targa nojaa perinteisiinsä ja antaa muiden tehdä mullistavia uutuuksia ja kokeilla modernimpia suuntauksia. Osaston kuhinasta päätellen myös asiakkaat tykkäävät linjasta eivätkä kavahda 200 000 eurosta alkavia hintoja.

Targa 27.2

Teksti: Petri Munukka Kuvat: Jari Saarentaus

Jaa artikkeli

Keskustelu