Ajoneuvot | Uutinen | 13.2.2018

Turku telakoi taas: Meyer ja TUI Cruises sopimukseen Mein Schiff 7:stä

TUI Cruises laajentaa suosittua Mein Schiff -laivakatrastaan uudella 2 900 matkustajan aluksella. Yhtiön mukaan uusi loistoristeilijä rakennetaan Meyerin Turun telakalla.

Jaa artikkeli

Meyer Turku ja saksalainen TUI Cruises ovat ilmoittaneet, että saksalaisvarustamo on tilaamassa uuden Mein Schiff -luokan loistoristeilijän. Vuonna 2023 valmistuvaan alukseen mahtuu noin 2 900 matkustajaa. Tilauksen arvoksi arvioitu noin 500 miljoonaa euroa, mutta sopimus on avoin rahoituksen osalta. Aluksen rahoituksesta neuvotellaan nyt pankkien ja valtion erityisrahoitusyhtiö Finveran kanssa.

Mein Schiff 7 Meyer Turku varustamo TUI Cruises loistoristeilijä

Uusi Mein Schiff 1 rakenteilla Turun telakalla.

Nyt tilattava uusi alus perustuu tänä ja ensi vuonna Turussa valmistuvien New Mein Schiff 1 ja 2 alusten suunnitelmiin. Jo rakeinteilla olevat alukset korvaavat Mein Schiff -alussarjan ensimmäisiä laivoja, jotka ovat käyneet suuren kysynnän edessä pieniksi. Nyt tilattavan aluksen järjestysnumero on Mein Schiff 7. Mein Schiff 6 puolestaan valmistui Turusta viime vuonna.

Mein Schiff 6

– Olemme erittäin kiitollisia, että TUI Cruises haluaa meidän rakentavan uuden aluksen modernien ja kauniiden Mein Schiff –alusten sarjaan. Toteutuessaan rakentaminen tuo lisää hyvää työtä niin Turun telakalle kuin koko suomalaiseen meriklusteriin. Tähän valmistaudumme rekrytoinneillamme ja investoinneillamme, Meyer Turun toimitusjohtaja Jan Meyer kommentoi yhtiön lehdistötiedotteessa.

Ensimmäisenä risteilijätilauksesta kertoi Suomessa Yle.

Lähteet: Yle, Meyer Turku, Reuters & Frankfurter Allgemeine Zeitung, MarineLink Kuvat: Aake Kinnunen, Meyer Turku

Lue myös:

Jaa artikkeli

Keskustelu