Ajoneuvot | Esittely | 15.10.2017

Triumph Bobber Black – parannettu painos

Kun Triumph Bobberin jarruja, jousitusta, ajettavuutta ja ulkonäköä parannetaan, sekä kuorrutetaan kokonaisuus mustalla värillä, on tuloksena Bobber Black.

Jaa artikkeli

Viime vuonna esitelty Triumph Bobber nousi ensimmäisenä kautenaan brittivalmistajan kaikkien aikojen nopeimmin myyväksi malliksi. Siitä huolimatta Triumph halusi kehittää mallia heti ensimmäisen vuoden kokemusten perusteella.

Perusmallin rinnalle esitellään nyt Bobber Black, joka nimestään huolimatta ei ole pelkkä uusi väriversio.

Triumph Bobber Black

Suurimmat muutokset keulassa

Mustempi, vahvempi ja aggressiivisempi. Näin luonnehtii valmistaja uutta Black-mallia.

Triumph Bobber Black

Suurimmat tekniset muutokset löytyvät pyörän etupäästä. Näkyvin muutos on 19-tuumaisen etupyörän korvaaminen halkaisijaltaan pienemmällä mutta tuhdimmalla 16-tuumaisella vanteella ja Avon Cobra -renkaalla.

Perus-Bobberin 41-millinen teleskooppihaarukka on saanut väistyä tukevamman Showan valmistaman 47-millisen teleskoopin tieltä. Joustomatkaa on 90 milliä ja tuntuman luvataan nyt olevan parempi.

Kolmas etupään muutos koskee jarruja. Viime vuonna Bobberin koeajossa osa kuljettajista sai yhdellä levyllä ja Nissinin jarrusatulalla varustetut etujarrut jopa savuamaan mutkaisilla vuoristoteillä.

Bobber Black onkin varustettu kahdella 310-millisellä etujarrulevyllä ja puristimiksi on vaihdettu Brembot. Ei toki nelimäntäisiä radiaaleja, vaan perusmallin kaksimäntäiset versiot.

Triumph Bobber Black

Lisää varusteita ja tyyliä

Halkaisijaltaan viiden tuuman ajovalo perustuu nyt LED-tekniikkaan ja varustukseen kuuluu myös DRL-päiväajovalot. Vakiovarustusta on parannettu mm. yhden napin vakionopeussäätimellä. Kuljettajan paikalta katsottuna tangonpääpeilit antavat vaikutelman customoidusta pyörästä.

Bobberin tapaan uutuusmallikin on tarkoitettu vain yhdelle hengelle. Satulan alle piilotettu takajousitus antaa esteettisesti vaikutelman jäykästä perästä. Istuinkorkeus on maltilliset 688 millimetriä. Tyyliin sopivasti alla on pinnavanteet. Värivaihtoehtoja on kaksi, musta ja mattamusta.

Jos haluaa Bobber Blackista yksilöllisemmän, niin tarjolla on yksityiskohtia, mukavuutta ja suorituskykyä sekä matkaominaisuuksia parantavia varusteita, yhteensä yli 120 erilaista tehdaslisävarustetta.

Triumph Bobber Black

Moottori on pidetty samana kuin perus-Bobberissa. High Torqueksi nimetty moottori kuvastaa hyvin, että korkean huipputehon sijaan moottorissa on painotettu hyvää vääntöä ja keskialueen käyttökelpoista tehoa.

Triumph Bobber Black

Moottori: kaksisylinterinen rivimoottori, iskutilavuus 1200cc

Teho: 77 hv (56,6 kW) / 6100 rpm

Vääntö: 106 Nm / 4000 rpm

Hinta: avoin

Saatavuus: keväällä 2018

Teksti: Janne Huhtala Kuvat: Triumph

Jaa artikkeli

Keskustelu