Ajoneuvot | Uutinen | 19.4.2017

”Tervetuloa sähköautokisaan” – Renault kannustaa kilpailijoita

Renaultin sähköautopuolen johtaja näkee käännekohdan olevan käsillä ja toivoo alalle lisää kilpailua.

Jaa artikkeli

Renault toivottaa kilpailijat tervetulleeksi sähköautomarkkinoille, viitaten sähköautojen yleiseen menekkiin ja parantuvaan infrastruktuuriin. Parantuvan latausverkoston lisäksi kasvavasta infrastruktuurista odotetaan apua alihankkijatarjontaan ja esimerkiksi käytettyjen akkujen jatkokäyttöön.

– Tärkeintä on kehittää teknologiaa ja investointeja. Mitä enemmän yhtiöt kuluttavat, sitä laajempi markkina, linjasi Renaultin sähköautopuolen ykkösmies Gilles Normand.

Renaultin omat sähköautojen myyntilukemat ovat olleet Normandin mukaan ”maltilliset”, mutta tärkeintä on jatkaa investointia sähköautotekniikkaan ja niiden infrastruktuuriin. Viime vuonna Renault myi 94 265 sähköautoa, nostaen viime vuosien yhteismyynnin kokonaislukemaan 424 797 autoa.

Lisääntyvä kilpailu tuo tullessaan enemmän panostusta tuote- ja teknologiakehitykseen. Samalla se kasvattaa markkinoilla olevien alihankkijoiden määrää. Normandin mukaan erityisesti akkuvalmistajien osalta kasvava valikoima olisi tervetullutta.

Käännekohta käsillä

– Olemme käännekohdassa sähköautojen suhteen nyt kun meillä on enemmän toimintamatkaa. Ihmiset voivat siirtyä työmatkoista siihen, että tekevät enemmän ja enemmän pidempiä matkoja.

Renaultin mukaan uudistettu Zoe on ollut avainasemassa juuri toimintamatkan suhteen. Uudella 40 kWh akustolla varustettua Zoea on tilattu 15 000 kappaletta. Valmistajan mukaan akustolla selviytyy noin 300 kilometrin ajomatkan oikeassa elämässä, 400 kilometriä laskennallisesti.

– 300 kilometriä tarkoittaa sitä, että autolla voi ajaa töihin joka päivä ja se tarvitsee ladata vain kerran viikossa.

Lähestyvää käännekohtaa Normand perustelee toimintamatkan lisäksi sillä, että monet suurkaupungit ovat tuomassa rajoituksia erityisesti dieselajoneuvojen käyttöön keskusta-alueilla. Myös kuluttajien kiinnostus on noussut, sillä sähköautoa harkitsee Renaultin mukaan jo noin 40% kuluttajista. Viisi vuotta sitten vastaava luku oli vain 10%.

Kaupunkien keskustoihin sähköautot saapuvat yhä kasvavissa määrin myös hyötyajoneuvoissa. Kesällä markkinoille saapuu uudistettu Renault Kangoo Z.E., joka tuo 33 kWh:n akuston ja noin 200 kilometrin toimintamatkan tuttuun pikkupakuun. Loppuvuodesta saapuu puolestaan isompi Master Z.E. Aiemmin sähköisistä hyötyajoneuvoista ovat kiinnostuneet lähinnä suurasiakkaat, joille autot ovat osa isompaa ajoneuvokantaa. Seuraavassa aallossa tulevat Normandin mukaan kuitenkin yksittäiset kaupat ja liikkeet.

– Ainoa tapa miten saat tehtyä pian tavaratoimituksia on sähköautolla, Normand maalailee Pariisin kaltaisten kaupunkialueiden tulevaisuutta.

Lähde: Automotive News Kuva: Renault

Jaa artikkeli

Keskustelu

Valmistajalta: Renault