Ajoneuvot | Uutinen | 14.3.2019

Taipuuko Škoda pian myös postilaatikoksi? – pilottihanke käyntiin

Mobiilisovelluksen avulla nettiostoksia toimittava palveluntarjoaja voi jättää ostokset suoraan asiakkaan autoon.

Jaa artikkeli

Mladá Boleslavin suunnalta Tšekistä kuuluu jälleen uutta. Pääkonttori tosin puhuu pääkaupungissa sijaitsevan Škoda Auto DigiLabin suulla. Tulevaisuuden liiketoimintaa visioiva tuotekehitysosasto on julkaissut uuden pilottihankkeen, joka on nettiostoksia tekevän asialla.

Kokeiluasteelle edennyt hanke muuttaa pysäköidyn auton postilaatikoksi muutamalla napin painalluksella tai näytön pyyhkäisyllä.

Mukaan kokeiluun tuotekehittelijät ovat saaneet kaksi paikallista toimijaa: Alza.cz ja Rohlik.cz ovat molemmat verkkokauppoja, joiden valikoimasta peräkontin saa halutessaan täyteen vaivattomasti. Uutta toimitustapaa kokeilee aluksi varsin rajattu käyttäjäjoukko.

Tilauksen tekevä asiakas välittää ajoneuvonsa paikkatiedon gps-koordinaatteina ostosten toimittajalle.

Pilottihankkeen edellyttämän etälukitsemisen haasteet ovat ilmeiseti. Turvallisuusnäkökulma on Škodan mukaan huomioitu kattavasti.

Skoda DigiLab

Kaikki palvelua käytettäessä liikkuva data on salattu ja kuriiripalvelun mahdollisuus auton avaamiseen on rajattu lyhyeen hetkeen, jonka toimitusta odottava asiakas itse määrittelee. Kun lähetys on toimitettu, lukitsee kuriiri auton sovelluksen avulla, joka raportoi tilanteen myös asiakkaalle.

Lähde ja kuvat: Škoda

Jaa artikkeli

Keskustelu