Ajoneuvot | Moottoripyörät | Uutinen | 11.8.2017

Tähtäimessä kehittyvät markkinat – Triumph ja Bajaj yhteistyöhön

Englantilainen Triumph hamuaa jatkossa osuutta kehittyvien maiden moottoripyörämarkkinoista yhteistyössä intialaisen Bajaj Auton kanssa.

Jaa artikkeli

Triumph ja Bajaj Auto tiedottavat, että ne aikovat jatkossa tuottaa yhdessä keskikokoisia moottoripyöriä erityisesti kehittyville markkinoille. Tiedotteen mukaan yhteistyössä halutaan hyödyntää molempien yritysten vahvuuksia. Tällä luonnollisesti tarkoitetaan, että yhteistyössä yhdistetään Triumphin vahva brändi ja Bajajin kustannustehokas tuotanto.

Triumphin ja Bajajin kohdalla kyseessä on kaksi hyvin erityyppistä moottoripyörävalmistajaa. Triumphille yhteistyö mahdollistaa maailmanlaajuisesti vankempaa jalansijaa moottoripyörämarkkinoilla, erityisesti pienten ja keskikokoisten pyörien luokassa.

Triumph ja Bajaj yhteistyöhön

Bajaj puolestaan pystyy tarjoamaan kustannustehokkaan tuotannon ja maailmanlaajuisen tehokkaan jakeluketjun. Kun nämä kaksi vielä yhdistävät suunnittelun ja kehitysteknologian, niin eväät menestykseen ovat hyvät. Bajaj pääsee samalla käsiksi kuuluisaan Triumph-brändiin ja sen suuriin moottoripyöriin, jolloin se voi tarjota laajemman valikoiman moottoripyöriä kotimarkkinoillaan Intiassa ja muilla kansainvälisillä markkinoilla.

Molemmat yritykset odottavat, että kumppanuus tarjoaa mahdollisuudet uusille markkinasegmenteille ja siten mahdollisuuden saavuttaa kokonaan uusi moottoripyöräilijöiden ryhmä eri puolilla maailmaa.

Bajaj Auto omistaa jo nykyisin 48 prosentin osuuden itävaltalaisesta KTM:stä. Triumphin ja Bajajin välinen yhteistyö on erilaista sikäli, että Bajaj Auto ei ilmeisesti ole ostamassa osuutta Triumphista. Yritykset ovat luvanneet tiedottaa yhteistyön tarkemmasta luonteesta sitä mukaa kun suunnitelmat etenevät.

Teksti: Janne Huhtala Kuvat: Triumph

Jaa artikkeli

Keskustelu

Valmistajalta: Triumph