Ajoneuvot | Moottoripyörät | Uutinen | 18.4.2017

Suuri moottoripyörien koeajopäivä ja Prätkällä töihin -päivä yhdistetään

Prätkällä töihin -teemapäivä ja Suuri moottoripyörien koeajopäivä yhdistetään ja niitä vietetään perjantaina 2.6.2017. Koeajomahdollisuus tarjotaan myös niille, joilla ei vielä ole moottoripyörän ajamiseen oikeuttavaa ajokorttia.

Jaa artikkeli

Prätkällä töihin -päivänä 2.6.2017 järjestetään Suuri moottoripyörien koeajopäivä, jossa tapahtumien keskipisteenä on Messukeskuksen pysäköintialue Helsingissä. Kaikille motoristeille veloituksettomaan tapahtumaan pääsee koeajamaan kaikkien moottoripyörämerkkien uutuuksia. Koeajot suuntaavat pysäköintialueelta Pasilan kaduille ja sieltä omille reiteilleen. Pysäköintialueelle on tänä vuonna yleisön pyynnöstä järjestetty lisäksi koeajoa sellaisille, joilla ei ole moottoripyöräajokorttia.

Suuri moottoripyörien koeajopäivä

– Kaikki merkit ovat ilmoittautuneet mukaan, joten viime vuoden tapaan odotettavissa on noin 100 koeajettavaa pyörää. Pyörien tarkkaa lukumäärää ei tässä vaiheessa voida sanoa, sillä se riippuu tietysti siitä miten eri maahantuojilla on demopyöriä rekisteröity koeajokäyttöön, kertoo Teknisen Kaupan Liiton Moottoripyöräjaoston uusi puheenjohtaja, verkostopäällikkö Mikko Summa Harley-Davidsonilta.

Viime vuoden rohkaisemana

Keväällä 2016 ensimmäistä kertaa järjestetyssä tapahtumassa tehtiin yli 1200 koeajoa ja koeajettavia pyöriä oli noin 100. Tapahtuma sai paljon kiitosta niin motoristeilta kuin kauppiailtakin. Itä-Pasilan kaduilla ajettiin epätavallisen paljon uusilla  moottoripyörillä ja tapahtuma näkyi hauskasti kaupunkikuvassa. Koeajot nostattivat selkeästi motokuumetta. Tapahtuman vahvuutena on se, että päivän aikana pääsee ajamaan erilaisia moottoripyöriä ja vertailemaan eri moottoripyörämerkkejä ja -malleja.  Kesäkuun alussa on myös otollinen aika moottoripyörän ostoon, sillä vauhdikas ajokausi on juuri alkanut.

Suuri moottoripyörien koeajopäivä

Suuren moottoripyörien koeajopäivän järjestää Messukeskus yhdessä Teknisen Kaupan Liiton Moottoripyöräjaoston kanssa. Mukana tapahtumassa ovat myös  MP-Kauppiaat, Suomen Moottoriliitto ry ja  Suomen Motoristit ry.
Tavoitteenamme on lisätä moottoripyöräilyä Suomessa ja alana toimia yhdessä tämän asian puolesta. Teemme helpoksi moottoripyörän ostamisen ja tuomme kaikkien merkkien pyörät samaan paikkaan koeajoihin. Tänä vuonna tapahtuma on ensimmäistä kertaa Prätkällä töihin -päivänä, joten moottoripyöräily on tuolloin myös valtakunnallisesti esillä, kertoo Mikko Summa. Moottoripyöräily on nopea, aikatauluista vapaa ja tehokas tapa liikkua paikasta toiseen. Moottoripyörä onkin  varteenotettava kulkuneuvo erityisesti kaupunkiliikkumiseen.

Suuri moottoripyörien koeajopäivä

Prätkällä töihin

Suuri moottoripyörien koeajopäivä järjestetään valtakunnallisena Prätkällä töihin -päivänä perjantaina 2.6.2017 klo 12-18 Messukeskuksen pysäköintialueella Helsingissä. Koeajolle voivat lähteä kaikki, joilla on moottoripyörän ajamiseen oikeuttava ajokortti. Ajokortittomien koeajot järjestetään suljetulla alueella.
– Ennen koeajoa ja koeajon aikana annetaan tarvittava opastus pyörän käsittelyyn, joten aikaisempaa kokemusta moottoripyörillä ajosta ei tarvita, tarkentaa Summa.

Alle 18-vuotiailla pitää olla huoltaja mukana koeajoissa. Koeajettavana on myös mopoja. Tapahtumasta saa ajovarusteet lainaksi, mutta paikalle voi tulla myös oma kypärä kainalossa. Moottoripyörille on veloitukseton pysäköinti Messukeskuksen pysäköintialueella. Koeajajaksi voi rekisteröityä ennakkoon tapahtuman verkkosivuilla
http://moottoripyorienkoeajopaiva.messukeskus.com/ – tosin rekisteröityminen aukeaa vasta lähempänä tapahtumaa. Itse koeajot varataan paikanpäällä.

Suuri moottoripyörien koeajopäivä

Messukeskus järjestää vuosittain MP-messut helmikuussa ja Suuren moottoripyörien koeajopäivän Prätkällä töihin -päivänä Messukeskuksessa Helsingissä Teknisen Kaupan Liiton Moottoripyöräjaoston toimeksiannosta.

Lähde: Teknisen Kaupan Liiton tiedote Kuvat: Janne Huhtala

Jaa artikkeli

Keskustelu