Ajoneuvot | Geneve 2018 | Uutinen | 16.2.2018

Škodiaq sen kuin komistuu: L&K kruunaa Škoda Kodiaq -malliston

Geneven kansainvälisessä autonäyttelyssä nähdään Škoda Kodiaq L&K, joka saa nimensä jälleen tehtaan perustaneen kaksikon Laurin & Klement mukaan.

Jaa artikkeli

Uudistuneen Fabian lisäksi Škoda tuo myös Kodiaqin uuden varustetason Geneven kansainväliseen autonäyttelyyn. Škoda Kodiaq L&K on tuttu lisäys tsekkivalmistajan varustetasovalikoimaan, tarjoten hiukan lisää luksusta. L&K saa nimensä kaksikosta Václav Laurin ja Václav Klement, joiden perustama auto- ja moottoripyörätehdas toimi ponnahduslautana nykyiselle Škodalle. Varustetaso on aiemmin tuttu muun muassa Superbista.

Škoda Kodiaq L&K Laurin & Klement

L&K-varustelun myötä myös Kodiaqin moottorivalikoima kasvaa. Tarjolla on nyt 1,5-litrainen TSI-bensiinimoottori (150 hv) ja 2,0-litraisen TSI-bensiinimoottorin teho on noussut 10 hevosvoimaa, ollen nyt 190 hv. Moottorit on myös varustettu hiukkassuodattimella.

Uusi 7-vaihteinen DSG-kaksoiskytkinautomaattivaihteisto on saatavissa bensiinimoottoreiden lisäksi 2,0-litraisen TDI-dieselmoottorin (150 hv) pariksi. Lisäksi tarjolla on 2.0 TDI, jonka teho on 190 hv. Moottorivalikoiman 190-hevosvoimaiset ovat aina nelivetoja ja L&K-varustetason yhteydessä nelivedon parina on säädettävä DCC-alustajärjestelmä. Lisäksi neliveto on saatavissa kahteen muuhun moottorivaihtoehtoon.

Luonnollisesti Laurin & Klement tarkoittaa myös tyyliä ja mukavuutta. Ulkoisesti Kodiaq on saanut ilmettä 19-tuumaisista Sirius-vanteista, täys-led-ajovaloista ja jäähdyttimen kromatusta pystysäleiköstä. Etulokasuojien kaarista löytyy luonnollisesti myös Laurin & Klement -logot.

Škoda Kodiaq L&K Laurin & Klement

Lisää L&K-logoja on isketty istuinten selkänojiin, kojelaudan pianolakattuihin koristelistoihin sekä tietoviihdejärjestelmän käynnistysruutuun. 9,2-tuumainen Columbus-navigiontijärjestelmä on vakiona. Varusteluun kuuluvat myös muistilla ja sähkösäädöillä varustetut etuistuimet. Sivupeilit ovat sähkösäätöiset, automaattisesti himmenevät ja niissä on lisäksi maavalot.

Matkustusmukavuudesta huolehtii 10 kaiuttimen Canton Sound System ja parkkihallielämää helpottaa 360°-kamerajärjestelmä. Mukana on myös muun muassa takaluukun avaus Virtual Pedal -toiminnolla, mukautuva vakionopeudensäädin, liikennemerkkien tunnistusjärjestelmä ja kaista-avustin.

Lähde ja kuvat: Škoda

Jaa artikkeli

Keskustelu