Ajoneuvot | Uutinen | 25.10.2016

Seuraava Opel Meriva muodonmuutoksessa – luvassa ”pehmeä crossover”

Uudistuva Opel Meriva noudattelee Renaultin ja Peugeotin tyyliä: tila-auto saa crossoverin vaatteet.

Jaa artikkeli

Opelin toimitusjohtaja Karl-Thomas Neumann avasi sanaisen arkkunsa saksalaismerkin suunnitelmista Automotive Newsille, paljastaen tietoja uuden Merivaa ja Zafiraa koskevista suunnitelmista.

Merivan seuraaja, jonka nimi on vielä avoinna, lainaa Renault Scenicin ja Peugeot 3008:n idean ja muuntaa tutun tila-auton crossoverimpaan suuntaan. Muotokielen pitäisi kuitenkin olla kovaa Mokka X:ää pehmeämpi. Muutoksen taustalla on yhteistyö PSA-ryhmän kanssa: yhteistyöalustalle sovitettuna nykymallinen laatikkodesign ei vain onnistunut. Lopputuloksena on maasturimaisempi ratkaisu, joka Neumannin mukaan ”näyttää paljon paremmalta”.

Malli rakennetaan Espanjan Zaragozassa Opelin tehtaalla, jossa nykyinen Meriva (kuvassa) on tuotannossa. Auto tulee poikkeamaan selvästi Peugeotin ja Citroënin tarjonnasta, sillä tarkoituksena ei ollut tehdä vain merkkivaihdosta johonkin toiseen malliin. Ensi vuonna saapuva automalli nähtäneen ensimmäisen kerran maaliskuussa Geneven autonäyttelyssä.

Kaksi muutakin crossoveria

Merivan lisäksi katumaasturityyli odottaa myös Zafiraa, jonka korvaaja saapuu 2018. Malli paikkaa samalla aukon Opelin mallistossa, sillä siltä on puuttunut kilpailija Nissan Qashqain määrittämään segmenttiin.

Neumannin mukaan kolmas Opelin crossover perustuu Insignian pohjalevyyn ja suuremman mallin muotokielen pitäisi olla kovempaa kuin pehmeämpien pikkusisarusten. Opelin päätehtaalla Rüsselsheimissa rakennettavaa uutuutta odotetaan markkinoille 2020.

Lähde: Automotive News Kuvituskuva: Opel

Jaa artikkeli

Keskustelu

Valmistajalta: Opel