Ajoneuvot | Uutinen | 15.4.2019

Saksalaisviranomaiset tutkivat: Mercedes-Benz GLK -malleissa päästöepäilys

Saksan liikenneviranomainen KBA epäilee Mercedes-Benzin päivittäneen GLK-katumaasturia puhtaammaksi.

Jaa artikkeli

Saksan liikenneviranomainen KBA tutkii Mercedes-Benzin GLK-katumaastureja mahdollisen päästövilpin takia, kertoo saksalaislehti Bild am Sonntag Automotive News Europen välityksellä. Bild am Sonntagin mukaan tutkinnan kohteena on noin 60 000 kappaletta GLK 220 CDI -malleja vuosilta 2012–2015.

Epäilyn mukaan mainitut GLK-mallit saavuttivat päästörajat vain tietyissä määrätyissä tilanteissa, ja myöhemmin tämä ongelma korjattiin ohjelmistopäivityksellä.

Mercedes kiistää salailun

Mercedes-Benzin taustayhtiö Daimler on kertonut toimivansa täydessä yhteistyössä KBA:n kanssa. Yhtiö myös kiistää pyrkineensä salaamaan mitään, ja painottaa toimineensa aiemminkin ohjeiden mukaan, kun vuonna 2017 KBA ja Saksan liikenneministeriö vaativat Mercedes-Benziä päivittämään kolme miljoonaa autoa typpioksidipäästöjen madaltamiseksi.

Dieselien päästöt ovat olleet ajankohtainen asia Volkswagen Groupin kärähdettyä typpioksidi eli NOx-päästöissä huijaamisesta vuonna 2015. Sen jälkeen viranomaiset ovat tutkineet päästöjä tarkasti, ja monet valmistajat ovat joutuneet päivittämään autojaan puhtaammiksi. Päivitysten pääsyynä on usein ollut tulkintaerot päästömääräyksistä poikkeustilanteissa.

Jaa artikkeli

Keskustelu

Valmistajalta: Mercedes-Benz