Ajoneuvot | Vene 19 | Venenäyttely | 17.2.2019

Ripaus ranskalaista tyyliä – Jeanneau NC37

Jeanneau NC37:n perusratkaisut ovat hyvin samankaltaisia, kuin kaikissa isoissa matkaveneissä

Jaa artikkeli

Syksyllä Cannesin venemessuilla esitelty Jeanneau NC 37 on ensimmäistä kertaa Suomessa. NC-mallisarjan umpinaiset cabin cruiserit sopivat hyvin Pohjoismaiden lyhyisiin kesiin. Lämpimiä päiviä varten on suuri kattoluukku ja aukeava takalasiseinä, joka avattuna salonki ja peräkansi muodostavat yhtenäisen oleskelutilan.

Vaatii varustelua

Monen kilpailijan tavoin sivukannet ovat erilevyiset, kipparin paikalta on liukuovi leveämmälle sivukannelle.  Kuskin paikan takana on tilat pentterille. Kannen alla on tila käytetty tehokkaasti, molemmissa makuukajuutoissa on seisomakorkeus ja ylimääräisestä tilasta on mahdollisuus sisustaa kolmas makuuhytti. WC:lle ja suihkulle on miellyttävästi erilliset tilansa.

NC37:ssa on kaksi sisäperämoottoria, Volvo Pentat joko 220- tai 260-hevosvoimaisina. Seitsemän tonnin massa ja menevä ulkomuoto kaipaavat tehoa. Isommillakin moottoreilla hinta jää 335 000 euroon, joka kuulostaa edulliselta kilpailijoihin nähden.

Jeanneau NC37

Jeanneaun niukka varustelu vaatii kuitenkin ahkeraa lisävarustelistan ruksimista aurinkopatjoista, avotilan pöydistä ja sohvasta alkaen pesualtaaseen, lämmityslaitteeseen, trimmitasoihin ja joystick-ohjaukseen lopettaen. Yhtäkkiä hinta ei olekaan niin kilpailukykyinen, mutta kaipa tässä hintaluokassa tyyli- ja makuseikat vievätkin voiton.

Jaa artikkeli

Keskustelu