Ajoneuvot | Esittely | 7.8.2018

Retroa matkailuvaunurintamalle – Hymer-Eriba lupaa ehtaa 1950-lukua

Rockabilly- ja Ocean Drive -mallit tähtäävät herättämään huomiota, joten ujon valinta ne eivät ole.

Jaa artikkeli

Hymerin Eriba-matkailuvaunumalliston tuorein lisäys ammentaa inspiraationsa suoraan retrolaarista.

Merkin matkailuvaunujen maahantuonti Suomeen jatkuu tauon jälkeen mallivuoden 2018 aikana Best-Caravan Oy:n toimesta. Hymerin valmistamia Eriba vaunuja myydään ainakin aluksi kuudessa toimipisteessä ympäri Suomen.

Malliston myyntiykkönen on korkeasti varusteltu ja talviolosuhteita sietävä Nova, mutta syyskuussa Lahden Caravan -messuilla on luvassa jotain näyttävämpää. Kyseessä ovat Eriba Touring -mallisarjasta kehitetyt retrohenkiset, 1950-luvun American Diner -henkeen vannovat punainen Rockabilly ja sininen Ocean Drive.

Hymer-Eriba

Erikoismallien historia juontaa Hymerin historian alkutaipaleelle ja 1950-luvun lopulle.

Touring-mallisto on Hymerin toiminnan alku ja sitä on rakennettu, tekniikkaa toki kehittäen, vuodesta 1957.

Malliston suosio ei ota laantuakseen, sillä se on edelleenkin Hymerin eniten valmistama matkailuvaunusarja.

Hymer-Eriba

Talvikäyttö mahdollistettu

Touring-sarjassa näkyy myös Erwin Hymerin kädenjälki edelleen. Alkujaan matkailuvaunun suunnitteluvaikutteita haettiin muun muassa lentokoneiden muodoista ja rakenteesta.

Nykyvaunun kori on aerodynaaminen ja 2,26 metrin korkuisena myös matala. Sen pituus on 4,71 metriä ja leveys 2,1 metriä. Rakenne perustuu 28-millimetrin täyssinkittyyn putkirunkoon.

Lisäkorkeutta paikallaan olevaan vaunuun saadaan kattoa nostamalla. Lasikuitupäällysteisessä nostokatossa on 26 millimetrin paksuinen polyuretaanieristys. Erikoismallien massa ajovalmiina on valmistajan mukaan 965 kiloa.

Vuodepaikkoja on kolme; takana poikittainen parivuode ja edessä on olevasta dinetistä voidaan tehdä vuode kolmannelle matkalaiselle.

Hymer-Eriba

Perusvarustukseen kuuluu kaksi 13 litran raikasvesisäiliötä, kasetti-wc, 70 litran jääkaappi, kaksiliekkinen liesi ja 3,5 kilowatin ilmakiertoinen lämmitys sekä pakkassuojattu vesijärjestelmä, joten talvikäyttökään ei ole poissuljettu vaihtoehto nostokaton ollessa pääosin ala-asennossa.

Vaunussa on myös energiaa säästävä LED-valaistus.

Ensiesittely Lahdessa

Lahden Caravanmessuilla suomalaisen ensiesittelyn saavien vaunujen perusvarustusta on nostettu hieman meikäläisiin olosuhteisiin sopivammaksi.

Maahantuojan mukaan varusteluun kuuluu sähköpaketti 80 Ah akulla, lämminilmakierto, viiden litran lämminvesivaraaja, suihku sekä ajonhallintajärjestelmä.

Hymer-Eriba

Pirteäksi kehutun retromalliston perushinta on maahantuojan mukaan Suomessa hieman yli 29 000 euroa.

Lähde ja kuvitus: Best Caravan/Hymer Eriba

Jaa artikkeli

Keskustelu