Ajoneuvot | 12.2.2018

Renault Trucks: sähkökuorma-autot myyntiin 2019

Täysin sähkökäyttöiset kuorma-autot on tarkoitettu kaupunkiympäristöön ja kaupunkien lähialueille.

Jaa artikkeli

Renault Trucks kertoo, että yhtiön ajoneuvomallisto laajenee. Ensi vuonna luvassa on sähköä ja nimenomaan raskaampaan kalustoon.

Lanseerausvuorossa on kaupunkikuljetuksiin tarkoitettu, täysin sähköinen kuorma-automallisto, joka on syntynyt vuosikymmenen kehityshankkeen tuloksena.

Tositoimissa heti alusta alkaen

Merkittävä kehitystyö on autovalmistajan mukaan tehty perinteisestä tuotekehityksestä poiketen lähes tyystin todellisissa käyttöolosuhteissa ja alusta alkaen yhdessä asiakaskumppanien kanssa.

Testiohjelman kerrotaan tuottaneen Renault Trucksille myös arvokasta tietoa sähköautojen käyttöolosuhteista, akkujen toiminnasta, latauslaitteistoista ja ylläpitoon liittyvistä erikoisvaatimuksista.

Testiohjelmassa on käytetty erilaisia kokeellisia, täysin sähkökäyttöisiä 12–16 tonnin kuorma-autoja ja markkinoilla jo vuodesta 2010 ollutta 4,5 tonnin sähkökuorma-auto Electric Maxityä.

– Nykypäivän sähköajoneuvot ovat kilpailukykyinen ratkaisu. Tämä ei ollut tilanne vielä vuonna 2010, kertoo François Savoye, joka vastaa Renault Trucksin energiatehokkuusstrategiasta.

Ennakkotietojen mukaan lanseerausvaiheessa myyntiin tulevat D- ja D Wide mallit.

– Electric Maxity ‑mallista kertyneen kaupallisen kokemuksen ansiosta olemme voineet tuoda verkostomme ajan tasalle sähköajoneuvojen myyntiin, huoltamiseen ja korjaamiseen liittyvissä asioissa, Savoye toteaa.

Roskat liikkeelle vähin äänin

Lähipäästöttömät ajoneuvot auttavat autovalmistajan mukaan muun muassa parantamaan osaltaan ilmanlaatua ja vähentämään ruuhkia, sillä perinteiseen kalustoon verrattuna vähämeluisampia kuljetuksia voitanee jatkossa ajaa myöhemmin illalla ja aiemmin aamulla, perinteisiä ruuhkahuippuja vältellen.

Hiljaisen kuljetuskaluston käyttökohteena mainitaan muun muassa suurkaupunkien öinen jätehuolto, joka aiheuttama äänimaailma ei tunnetusti miellytä herkkäunisia.

Renault Trucks kertoo pääseensä pitkälle asiakkaiden sähköiseen kuljetuskalustoon kohdistuvien käyttötehtävien ja markkinoiden vaatimusten ymmärtämisessä, mutta jatkossa kehitysaskelia otetaan myös yhteistyön voimin. Etuja haetaan muun muassa Volvo Groupin kehitys- ja tutkimusresursseista sekä konserniyhteistyöstä.

Renault Trucksin tehtaille Blainville-sur-Orneen Ranskan Normandiaan rakennetaan erillinen kokoonpanolinja täysin sähkökäyttöisten kuorma-autojen valmistusta varten.

Teksti ja kuva: Renault Trucks

Jaa artikkeli

Keskustelu