Ajoneuvot | Esittely | Uutinen | 17.7.2017

Pikkumaasturista myyntitykiksi – Jaguar E-Pace

Jaguar-malliston toisesta maasturista odotetaan merkin myyntihittiä.

Jaa artikkeli

F-Pace-katumaasturin menestyksen innostamana Jaguar on tuomassa markkinoille pienemmän malliversion, joka kantaa nimeä E-Pace. Pikkumaasturista odotetaankin merkin uutta myyntimallia edullisemman hintansa turvin.

Jaguar E-Pace

Muotokielen osalta 4,4 metriä pitkä E-Pace näyttää kokoelmalta nykyisiä Jaguar-malleja, joskin typistetyt mittasuhteet vievät niistä parhaan terän. Pelkkään F-Pace-sukulaisuuteen ei ole tyydytty, vaan päämuotoilija Ian Callum on halunnut tuoda E-Pacen kohdalla esiin enemmän myös sporttista F-Typeä. Pinnan alla malli jakaa sukulaisuutta esimerkiksi Range Rover Evoquen ja Land Rover Discovery Sportin kanssa.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Jaguar E-Pace

Uutuuden akseliväli on 2 681 mm, korkeus 1 694 mm ja leveys 1 984 mm, asettuen kokonsa puolesta esimerkiksi Audi Q3:n ja BMW X1:n tietämille. Hiukan Jeepin hengessä Jaguar on piilottanut autoon muutamia ylläreitä, jotka kertovat valmistajasta. Esimerkiksi tuulilasin alareunassa on nähtävissä jaguaari pentunsa kanssa, viitaten auton työnimeen cub (pentu).

Jaguar E-Pace

Sisätilojen osalta Jaguar on panostanut erityisesti etuistuimiin ja tavaratilaan. 1,3 metriä leveästä lastausaukosta voi täyttää 441 litran tavaratilan helposti ja takaistuimet kaatamalla tilan voi kasvattaa 1 234 litraan. Keskikonsolin paraatipaikalla sijaitseva 10,2-tuumainen Touch Pro -monitoiminäyttö on vakiovaruste ja kuljettaja voi halutessaan ruksia varustelistalta 12,3-tuumaisen virtuaalimittariston heijastusnäytöllä. Luonnollisesti tarjolla on myös koko joukko uusimpia turvallisuusvarusteita automaattisesta hätäjarrutuksesta alkaen.

Jaguar E-Pace

Jaguar mainostaa E-Pacen olevan oikea valinta sporttista ajettavuutta etsivälle kuljettajalle, joka haluaa erottautua joukosta. Yhä kiristyvillä katumaasturimarkkinoilla erilaisuus onkin hiljalleen jo valttikortti. Jaguar on panostanut E-Pacen erilaisuuteen myös kattavalla valikoimalla kosmeettisia lisävarusteita, kuten hiilikuituiset sivupeilit, teräksiset astinlaudat ja mustien yksityiskohtien Black Pack.

Jaguar E-Pace

Suomessa Jaguar E-Pacen hinnat alkavat 37 899 eurosta, jolloin kyseessä on malliston harvinaisuudeksi jäävä etuveto 150-hevosvoimaisen dieselmoottorin ja manuaalivaihteiston yhteydessä. 2,0-litraisista 4-sylinterisistä Ingenium-moottoreista koostuva voimalinjavalikoima käsittää kolme dieseliä (150, 180 ja 240 hevosvoimaa) ja kaksi bensiinimallia (250 ja 300 hevosvoimaa), lähes kaikkien mallien ollessa nelivedolla varustettuja 9-vaihteisia automaatteja.

Jaguar E-Pace

Jaguar E-Pace saapunee Eurooppaan vuodenvaihteen tietämillä.

Lähde ja kuvat: Jaguar

Jaa artikkeli

Keskustelu

Valmistajalta: Jaguar