Ajoneuvot | Uutinen | 12.6.2017

Pelimessuilta kajahtaa: tässä on Porsche 911 GT2 RS

E3-messut tarjosivat viihdettä myös videopelien ulkopuolella, kun lavalla esiteltiin kaikkien aikojen tehokkain katu-911.

Jaa artikkeli

Los Angelesissa järjestettävä Electronic Entertainment Expo, lyhyemmin E3, on peliteollisuudelle Geneven tai Detroitin autonäyttelyn kaltainen vuoden kulmakivi. Microsoftin kertoessa Xbox-pelikonsoliperheensä uusista kuulumisista tuotiin esiin myös Forza Motorsport -pelisarjan uusin osa. Syksyllä saapuva Forza Motorsport 7 lupaa koko joukon parannuksia sekä pelin ulkoasuun että ajotuntumaan ja kisafiilikseen.

Porsche 911 GT2 RS

Yllätys oli kuitenkin melkoinen, kun Forza-pelien luova johtaja Dan Greenawalt kuulutti ensijulkistuksena Porsche 911 GT2 RS:n. Raivoisan 911-version paluuta on odotettu jo tovi, mutta nyt auton ulkomuoto esiteltiin julkisesti.

– Automaailmassa superautot esitellään yleensä kansainvälisissä autonäyttelyissä. Frankfurt, Pariisi, Detroit… Mutta teidän intohimonne kisata Xboxilla ja PC:llä on johtanut siihen, että Forza Motorsport on tullut se premium-kumppani autoteollisuudelle. Joten tänään, ensimmäistä kertaa historiassa, superautolippulaiva ensiesitellään maailmanlaajuisesti E3:ssa, Greenawalt kiteytti.

Porsche 911 GT2 RS

Suoranaisia faktatietoja Porsche 911 GT2 RS:stä ei vielä kerrottu, mutta Greenawalt mainitsi, että luvassa on kaikkien aikojen tehokkain katu-911.

Porsche 911 GT2 RS

Prototyypin kyydissä ollut brittilehti Evo kertoo tehon olevan yli 641 hevosvoimaa ja vääntöäkin pitäisi olla ainakin 750 Nm. Voimanlähteenä nähdään uusi varta vasten kehitetty variantti Porschen tutusta 3,8-litraisesta tuplaturbosta. Luvassa on kuitenkin BMW M4 GTS:n hengessä vesisuihkutus, jonka luvataan laskevan imuilman lämpötilaa peräti 15°C. Viiden litran vesisäiliölle on luvattu kestoksi noin kolme kierrosta Nürburgringiä.

Porsche 911 GT2 RS

Painon pitäisi jäädä reilusti alle 1 500 kilogramman ja keraamiset jarrut ovat Porschen mukaan vakiovaruste. Takaikkuna on valmistettu älypuhelimista tutusta Gorilla Glass -lasista. Vaihteistona nähdään 7-vaihteinen PDK-kaksoiskytkinvaihteisto ja voima välitetään tietysti taka-akselille, jossa odottaa myös Porschen sähköisesti ohjattu lukkoperä.

Porsche 911 GT2 RS:n rengaskoko on 265/35 ZR20 edessä ja 325/30 ZR21 takana, Michelin Pilot Sport Cup 2:sten ollessa erityisesti mallia varten versioidut.

Porsche 911 GT2 RS

Nähtäväksi siis jää, millainen auto lopulta on saapuessaan ja miten se vertautuu videopeliin ikuistettuun versioonsa. Joka tapauksessa 911 GT2 RS vahvistettiin samalla myös Forza Motorsport 7:n kansikuva-autoksi.

Porsche 911 GT2 RS

Lähde: Microsoft, Evo Kuvankaappaukset: Microsoft/YouTube

Jaa artikkeli

Keskustelu