Ajoneuvot | Uutinen | 14.3.2019

Patenttitaisto ohi – suomalaiskeksintö mahdollistaa autoiluun liittyvän palvelun digitalisoinnin

Patentti auton tunnistuksesta ja autopalvelun mobiilikäynnistyksestä on nyt lopullisesti voimassa Suomessa.

Jaa artikkeli

Patenttia koskenut vääntö päättyi, kun Patentti- ja Rekisterihallitus hylkäsi esitetyt vastaväitteet. Patentinhaltijan mukaan myös väitteen tekijä on perunut vastaväitteensä.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että patentti pysyy voimassa myönnetyssä muodossa.

Superoperator Oy:n saama patentti suojaa keksinnön ajoneuvoon liittyvien palvelujen ohjaamiseksi tarkoitetusta järjestelmästä.

Suomessa järjestelmä on käytössä Juhlapesu Oy:n palveluverkossa, johon kuuluu tällä hetkellä 29 autopesulaa ja autonhoitopalvelupiste.

Juhlapesu

Kattava kokonaisuus

Järjestelmä ajoneuvoon liittyvän palveluaseman ohjaamiseksi sisältää mobiilisovelluksen, jolla kuluttaja rekisteröityy palveluun ja käyttää palvelua. Siihen kuuluu ajoneuvon tunnistuselementti, joka tunnistaa ajoneuvon palveluasemalle saavuttaessa sekä varsinaisen pesulan ohjauselementti, joka mahdollistaa palveluaseman etäohjaamisen. Yhteyselementti huolettii tiedonkulusta palveluasemaan ja taustajärjestelmään, joka osaltaan mahdollistaa palveluaseman käytön tunnistusinformaatioon perustuen. Järjestelmään kuuluu myös turvallinen mobiilimaksaminen

Patentti kattaa sovelluksella käynnistettävät palvelut kuten autopesu, tankkaus, pysäköinti ja lataus, kun järjestelmä tunnistaa käyttäjän.

Superoperator Oy:n mukaan teknologiakokonaisuus mahdollistaa minkä tahansa autoiluun liittyvän palvelun täydellisen digitalisoinnin. Tällä hetkellä Juhlapesu-verkoston pesuloiden pesutoimintoa ohjataan digitaalisen käyttöliittymän kautta, jonka kuluttaja-käyttöliittymän on älypuhelinsovellus.

Juhlapesu

Superoperatorin teknologia on kotimaan lisäksi käytössä muuallakin. Euroopan lisäksi kiinnostusta on löytynyt Yhdysvalloista ja Australiasta ja Uudesta-Seelannista.

Tällä hetkellä järjestelmän kautta välittyy yli 200 000 tapahtumaa kuukausittain, siihen on kytketty yli 400 eri laitetta ja palvelulla on yli 110 000 kuukausittaista käyttäjää.

Lähde: Superoperator Oy Kuvituskuvat: Moottorin arkisto/Antti Hentinen

Lue myös: Suomalainen Juhlapesu tähtää autopesualan kansainväliseksi jättiläiseksi

Jaa artikkeli

Keskustelu