Ajoneuvot | Uutinen | 11.10.2017

Palveluliikenneparannus kuopiolaisittain: 700 lisämilliä Mercedes-Benz Sprinteriin

Mercedes-Benz Sprinter 516 CDI -alustaan pohjautuvat palveluliikenteen työjuhdat saivat lisää pituutta ja erikoisvarustelun.

Jaa artikkeli

Savonlinjan kesäkuussa tilaamat neljä VDL MidCity -linja-autoa ovat aloittaneet liikennöinnin Kuopion palveluliikenteessä. Uuden palveluliikenneajoa tahkoavan nelikon tunnistaa edelleen Mercedes-Benz Sprintereiksi, mutta 516 CDI -alustaan pohjautuvat autot eivät silti ole täysin ennallaan.

Mercedes-Benzin valtuuttama VDL jatkoi Sprintereiden koria 700 millimetrillä keskeltä autoa. Lopputuloksena syntyi kokonaispituudeltaan 8 metrinen auto, joissa on poikkeuksellisen suuri esteetön matalalattia-osa, johon mahtuu helposti kaksi pyörätuolia.

Pyörätuolipaikkojen lisäksi autoissa on 14 kiinteää turvavöillä varustettua istumapaikkaa sekä 4 klaffi-istuinta. Seisomapaikkoja on rekisteröity kymmenelle matkustajalle.

VDL MidCity – sovitettu suveen ja talveen

Autojen tehokas ilmastointijärjestelmä pitää  muutostyöt toteuttaneen VDL:n mukaan sisälämpötilan miellyttävänä kesälläkin ja Suomen olosuhteisiin mitoitettu lämmitysjärjestelmä takaa lämpimän kyydin myös kireinä pakkaspäivinä.

Matkustusviihtyvyyttä lisäävät puolituristi-istuimet, suuret tummennetut panoraamasivuikkunat verhoineen, led-valaistus sekä usb-latauspistokkeet. Verhoilun sävyt on poimittu selvästi autot tilanneen Savonlinjan brändiväreistä.

Kuopiossa ja muissakin keskisuurissa kaupungeissa toimiva palveluliikenne PALI on perinteisen linja-autoliikenteen ja taksiliikenteen välimuoto.

PALIssa on erityisesti otettu huomioon iäkkäämpien ja toimintaesteisten henkilöiden esteettömyys tarpeet. Se on saavuttanut muun muassa vanhusväestön ja liikuntarajoitteisten suosion, vaikka onkin osa kaikille avointa joukkoliikennettä.

Lähde ja kuva: VDL Bus & Coach Finland Oy

Jaa artikkeli

Keskustelu