Ajoneuvot | Uutinen | 17.5.2017

Päivitetty Nissan Micra Suomeen – pikkuautoa 14 991 eurolla

Valmistajansa mukaan juuri eurooppalaisille asiakkaille suunniteltu Micra on pidempi, leveämpi ja matalampi kuin aikaisemmin.

Jaa artikkeli

Nissanin malliston kestosuosikki Micra uudistui ja nyt uudistunut kaupunkiauto on saatu myös Suomeen. Tarkkanäköisimmät ovat saattaneet bongata ensimäiset yksilöt jo liikenteessä, mutta virallisesti ensi esittely osuu loppuviikkoon koko maassa.

Nissan kertoo Micran olevan pidempi, leveämpi ja matalampi kuin aikaisemmin. Auton ulkomuoto on uudistettu ja muotoviilauksen tavoitteena on ollut ilmeikkyys ja urheilullisuus. Sisälle on luvassa ripaus premium-vaikutelmaa jo perusvarustelutasolla.

– Viidennen sukupolven Micra asettaa uudet standardit segmentin asiakkaille. Auton ajo-ominaisuudet ovat omaa luokkaansa niin kaupungissa kuin maantiellä, ja nyt myös asiakkaamme pääsevät kokemaan täydellisesti uudistuneen Micran, Nissan Suomen maajohtaja Anu Eskola kertoo.

Tavoitteena paluu huipulle

– Micrassa on runsaasti teknologiaa, jotka parantavat auton turvallisuutta, mukavuutta ja käytännöllisyyttä. Autossa on enemmän turvallisuusteknologiaa kuin missään Nissanin kaupunkiautossa aiemmin. Keskitymmekin siihen, mitä asiakkaat haluavat tänä päivänä ja tulevaisuudessa autoltaan. Tavoitteemme on vallata takaisin Micran paikka luokkansa myydyimpien autojen joukossa, Eskola jatkaa.

Automallin tuotanto palaa seitsemän vuoden tauon jälkeen Eurooppaan. Uusi Nissan Micra rakennetaan muokatulle Nissanin V-alustalle. Tuoreimman sukupolven autot valmistetaan Nissanin allianssikumppanin Renaultin tehtaalla Ranskan Flinsissä. Micra on ensimmäinen Nissanin henkilöauto, joka valmistetaan Renaultin tuotantolaitoksessa Euroopassa.

Moottorivalikoima käsittää 0,9-litraisen ja kolmisylinterisen turbobensiinimoottorin, joka kehittää tehoa 90 hv, yhtä tehokkaan 1,5-litraisen dieselmoottorin ja vapaasti hengittävän yksilitraisen bensiinimoottorin, jonka huipputeho on 70 hv. Kaikki moottorivaihtoehdot on yhdistetty viisivaihteiseen manuaalivaihteistoon.

Ja sokerina pohjalla vielä uutuuden hinta. Micran hinta alkaen -versio vaihtaa omistajaa 14 991 eurolla. Bensiinimallistossa hintahaarukka venyy 19 691 euroon asti. Huokein diesel-versio puolestaan maksaa 17 790 euroa ja kallein 21 290 euroa.

Lähde ja kuva: Nissan

Jaa artikkeli

Keskustelu