Ajoneuvot | Uutinen | 28.5.2017

Päivän kuva: Kun salainen BMW-prototyyppi ajaa suoraan kameraan

Ennalta sovittu kuvaus saa piristävän käänteen, kun paikalle ilmestyy naamioitu prototyyppiauto.

Jaa artikkeli

Autonvalmistajilla on loputon halu hallita tulevien malliensa julkisuutta. Salaisia prototyyppejä testataan erämaissa uteliaiden katseiden ulottumattomissa, ja silloinkin autoa verhoavat vahvat maskeeraukset.

Tuotantovalmiuden lähestyessä naamiointeja kevennetään, ja lopulta yleisillä teillä ajetaan autoilla, joiden muotoja peittävät vain linjat sotkevat teippaukset.

BMW X3

Päivä piristyy, kun tuleva BMW X3 lipuu suoraan kameran linssiin alppilaaksossa. Kamera on odottamassa lähestyviä ajoneuvoja, mutta ennen sovittua ohiajokuvaa paikalle ilmestyykin naamioitu katumaasturi. Kaikki käy vähän liiankin helposti – ei ehkä sittenkään pelkkää tuuria, sillä helpot salakuvat prototyypeistä ovat erinomaista julkisuutta tehtaalle.

Teipin läpi paistavat valtavat munuaiset ja ikkunalinja paljastavat prototyypin BMW:ksi. Kyljen muodot hukkuvat teippauksiin, ja maskeerauksen läpi paistavat pyöreät takavalot ovat vielä selkeästi tarvikemallisia hämäysosia.

BMW X3

Silti autosta ei voi erehtyä. Maskeerauksen alla on tuleva BMW X3. G01-mallikoodia kantavaa katumaasturia odotetaan julkistettavaksi jo kesäkuussa. Ennakkotietojen mukaan mallisto kattaa tuttujen diesel- ja bensiinimallien lisäksi kaksi ladattavaa hybridiä: 252 hevosvoimaisen X3 xDrive30e:n ja 326 hevosvoimaisen X3 xDrive40e:n.

Teksti ja kuvat: Lauri Ahtiainen, tekniset tiedot: bmwblog.com

Jaa artikkeli

Keskustelu