Ajoneuvot | Uutinen | 10.4.2017

Opel jatkaa Saksassa – General Motorsin kädenjälki näkyy pitkään

PSA-kauppaan liittyvistä karsimispeloista huolimatta Opelin tehtailla jatketaan täyttä häkää ainakin lähivuosina.

Jaa artikkeli

PSA-ryhmän ja General Motorsin Opel-kauppa saattaa olla vielä viranomaisten siunausta vailla, mutta jo nyt yhtiöt sumplivat tulevia tuotantojärjestelyjä. General Motorsin kädenjälki näkyy Opelin tehtailla vielä pitkään.

Osana kauppasopimusta PSA on sitoutunut erinäisten General Motorsin mallien valmistamiseen tulevina vuosina. Eräs esimerkki näistä on Yhdysvalloissa myytävä Buick Regal, joka on uuden Opel Insignian sisarmalli. Insignian tavoin Rüsselsheimissa valmistettava Buick Regal pysyy tuotannossa ainakin vuoteen 2019.

Työt jatkuvat Opelin tehtailla Saksassa muutenkin, sillä merkin kotitehdas Rüsselsheimissa ryhtyy rakentamaan uutta isoa katumaasturimallia vuodesta 2020 alkaen. Adamia ja Corsaa nykyisellään rakentava Eisenachin tehdas saa työlistalleen crossover Mokka X:n seuraajan vuonna 2019. Nykyinen Mokka X rakennetaan Zaragozassa Espanjassa.

Tiedoilla on tarkoitus rauhoitella ammattiliittoja, jotka pelkäävät PSA:n sulkevan Opelin tehtaita ja siirtävän tuotantokapasiteettia pois Saksasta. PSA:n pääjohtaja Carlos Tavares vakuutteli, että ranskalainen autojätti kunnioittaa Opelin yleissitovia sopimuksia.

Opelilla on menossa mallistomylläkkä, sillä saksalaismerkki vyöryttää tänä vuonna markkinoille seitsämän uutta tai uudistettua automallia. Malleista Crossland X ja Grandland X -crossoverit perustuvat PSA:n kanssa kehitettyyn pohjarakenteeseen.

Lähde: Automotive News Kuva: Moottorin arkisto

Jaa artikkeli

Keskustelu