Ajoneuvot | Uutinen | 18.5.2017

Opel Crossland X – katumaasturia 19 548 eurolla

Opelin tuore kaupunkimaasturi Crossland X saapuu Suomeen kesäkuussa.

Jaa artikkeli

Ennakkotietoja uutuudesta on tihkunut pitkin talvea ja kevättä, mutta nyt selvillä on myös sen hinta. Halvimmillaan crossover b -segmentissä markkinaosuuksista kilpaileva kaupunkimaasturi vaihtaa omistajaa 19 548 eurolla. Kyseessä on silloin 1.2 litraisella moottorilla varustettu bensiiniversio (60kW/81hv).

Maahantuoja kertoo, että Crossland X:n varustetasot ovat muusta Opel-mallistosta tutut Enjoy ja Innovation.

Jo Enjoy-varustetasolla Crossland X:ssä on törmäyshälytys, henkilökohtainen avustaja Opel OnStar ja automaattinen hätäpuhelu. Vakiovarusteluun kuuluvat myös nahkaverhoiltu ja lämmitettävä ohjauspyörä sekä vakionopeudensäädin. Infotainment-järjestelmä sisältää 7-tuumaisen värikosketusnäytön ja Apple CarPlay- ja Android Auto -valmiuden.

Enjoy-varustelluista vaihtoehdoista kallein on niin ikään 1.2 litrainen, mutta hieman puhdikkaampi (81kW/110hv). 22 719 eurolla sen pariksi saa myös automaattivaihteiston.

Innovation-varustelua mielivä joutuu maksamaan Crossland X -autostaan vähimmillään 21 045 €. Malliston kallein vaihtoehto on muuten sama kuin Enjoy-tasolla, mutta ehostetun varustelun avittamana sen hinta nousee 24 241 euroon.

Crossland X ja budjettia venyttävä varustelu

Luonnolisesti maahantuoja houkuttelee myös lisävarustelemaan autoa.

Enjoy-varustetasoa voi halutessaan täydentää 697 euron hintaisella Enjoy More -varustepaketilla, johon kuuluu muun muassa sumuvalot, peruutustutkat eteen ja taakse, peruutuskamera, automaatti-ilmastointi ja takaikkunoiden tummennus.

Innovation-varustetasoon kuuluvat Enjoy-varusteiden lisäksi 16-tuumaiset ja kaksiväriset kevytmetallivanteet, kuljettajan ja etumatkustajan istuinten kuusisuuntaiset säädöt ja ristiseläntuki, automaatti-ilmastointi, avaimeton avaus- ja käynnistysjärjestelmä ja värillinen ulkokatto.

Innovation-varustetasoa voi täydentää Innovation Plus -nimisellä varustepaketilla (931€), joka sisältää muun muassa katvehälytyksen sivupeileissä, pysäköintiavustimen, 180 asteen näkymän tarjoavan peruutuskameran ja ainoana luokassaan ergonomiset AGR-istuimet 8-suuntaisilla säädöillä.

Eikä varustelumahdollisuudet lopu vielä tähänkään. Tarjolla on muun muassa älykkäät led-ajovalot 1 050 eurolla. 40/20/40-suhteessa taittuvan ja 15 senttimetriä auton pituussuunnassa liukuvan takaistuimen keventää kukkaroa 351 eurolla, heijastusnäyttö 469 eurolla, panoraamakatto 574 eurolla sekä lämmitettävä tuulilasi 176 eurolla.

Maahantuoja kertoo arvioineensa edellämainittuihin hintoihin vaikuttavan autoveron osuuden moottorivalikoiman alhaisimman CO2-arvon mukaan, joten eurontarkkaa budjettia niiden varassa ei välttämättä kannata vielä laskea.

Lähde ja kuvat: Opel

Jaa artikkeli

Keskustelu