Ajoneuvot | Esittely | Uutinen | 9.11.2018

Maistiainen: Toyota Corolla Touring Sports

Eläkkeelle vetäytyvän Toyota Avensis farmarin jättämää isoa aukkoa täytetään mitoiltaan kasvaneelle ja nimeään vaihtaneella Auris farkulla, joka tunnetaan tästä lähin taas Corollana.

Jaa artikkeli

Aikansa sitä kesti – tarkalleen ottaen kaksi sukupolvea (2007–2012), mutta nyt Auris kuopataan uuden sukupolven myötä historian arkistoihin. Tästä lähin Toyotan kompakti autoperhe – siis 5-ovinen, farmari ja sedan – tunnetaan taas Corollana.

TOYOTA_COROLLA_VE

Nykyiseen Aurisiin verrattuna uudessa Corolla Touring Sportsissa on 10 senttiä pidempi akseliväli, joka tarkoittaa selvästi väljempiä jalkatiloja takapenkkiläisille. Kokonaispituudessa autojen välillä on vajaan kuuden sentin ero: 4,65 metrin mittaisena Corolla farmari ei ole siis vielä liian iso ja kankea.

Corolla farkku näyttää myös menevältä, takalasikin on laitettu lifestyle-tyyliin hyvin vinoon. Tästä huolimatta kontti vetää 598 litraa eli vain 11 litraa vähemmän kuin eläkkeelle jääneessä Avensis farmarissa. Tosin osa litroista on piilossa välipohjan alla. Ja laajennettu tavaratila on tasapohjainen vain jos tavaratila on ylimmässä asennossa, muutoin tilaan jää porras.

Toyota Corolla Touring Sports_VE

Uudelle pohjarakenteelle

Uuden eli 12. sukupolven myötä koko Corolla-perhe siirtyy myös uudelle pohjarakenteelle. Tekniikkaa on päivitetty ja myös varusteet on tuotu ajan tasalle niin tietojärjestelmien kuin etenkin turvavarusteiden kohdalla. Myös konepellin alle on uutta tarjottavaa: moottorivalikoimaan on lisätty 1,8-litraisen ja 122-heppaisen hybridin rinnalle uusi 2-litrainen ja 180-heppainen versio.

Juuri tähän versioon otimme ensituntumaa. Ajossa sähkö tuo joustavuutta voimalinjaan, mutta kaikkien 180 hevosvoiman käyttö vaatii määrätietoista kaasupolkimen painamista ja kierrosten nostamista. Tällöin myös CVT-vaihteiston melutaso nousee selvästi.

Toyota Corolla Touring Sports_VE

Potkua on kuitenkin kivasti, enemmän kuin mihin monen Toyotan ratissa on tottunut. Ohituskiihtyvyys on nyt kunnossa. Ja teholisäyksestä huolimatta kulutuslukemat pysyvät – ainakin maltillisemmalla ajolla – kurissa.

Päästögrammoissa ei ole itse asiassa hirvittävää eroa, kumman hybridin valitsee. Toyotan arvio WLTP-kulutukseksi 1,8-litraiselle on 99 grammaa per kilometri ja 2-litraiselle 106 grammaa.

Toyota Corolla Touring Sports_VE

Tuttu tunnelma

Kuskin paikalta katsottuna ympäristö on tuttu moderneissa Toyota-malleissa istuneille. Kaikki on selkeästi käsillä.

Laatuvaikutelmaan on selvästi satsattu, kovaa muovia ei juuri käsiin osu. Itse asiassa edes muovia ei kosketuspinnoissa juuri ole. Pehmeät pinnat ovat nyt monessa kohtaa keinonahkaa.

Koeajoauto oli, ei yllättäen, varustettu parhaalla Premium-paketilla, jolloin autossa on vakiona oikeastaan kaikki tarvittava – mukaan lukien mukautuva iskunvaimennus, mukautettava digitaalinen mittaristo, selkeä tuulilasiin heijastuva HUD-näyttö, laadukas JBL-äänentoisto, älykkäät LED-ajovalot, mukautuva vakionopeussäädin kaistallapitoavustimella, nahkaverhoillut istuimet ja pysäköintitutkat sekä eteen että taakse.

Toyota Corolla Touring Sports_VE

Entä hinta?

Hinnat ratkaisevat tietysti menestyksen, ja ne selvinnevät piakkoin. Suomeen ensimmäisiä autoja on lupa odottaa alkukeväästä, kunhan tuotanto pääsee ensin rullaamaan.

Toyota Corolla Touring Sports_VE

Myynnistä valtaosa osunee farmariin, jolle kaavaillaan peräti 65 prosentin osuutta Corolla-myynnistä. Suomalaiset ovat tunnetusti farkkukansaa.

Teksti ja kuvat: Vesa Eskola

Jaa artikkeli

Keskustelu