Ajoneuvot | Geneve 2018 | Uutinen | 15.2.2018

Lexus aikoo haastaa X1:n ja Q3:n, nähdäänkö jotain jo Genevessä?

Lexus aikoo lähteä uudistuneen NX:n jalanjäljissä tavoittelemaan menestystä myös pienemmässä katumaasturiluokassa. Vastaus saatetaan nähdä jo parin viikon päästä.

Jaa artikkeli

Lexus haluaa mukaan pienten premium-katumaastureiden joukkoon. Segmentin tunnetuimpia nimiä ovat BMW X1 ja Audi Q3. Uutuus saatetaan hyvinkin nähdä jo Geneven autonäyttelyssä muutaman viikon päästä.

Toistaiseksi Lexuksen suunnitelmista ei tiedetä paljoa, mutta luvassa on pienempi veli Euroopassa hyvin myyvälle NX-katumaasturille. Pinnan alta löytyy muun muassa Toyota C-HR:stä tuttu TNGA-pohjalevyrakenne, joka toisi tullessaan myös suositun hybridivoimalinjan.

Lexus aikoo haastaa X1:n ja Q3:n

Aiemmin tässä kuussa Toyota kertoi päivittävänsä Ranskan Valenciennesissä sijaitsevan tehtaansa TNGA-yhteensopivaksi, mutta yhtiön mukaan sillä ei ole aikomusta siirtää Euroopassa myytävien Lexusten tuotantoa Japanin ulkopuolelle.

Lexuksen uusi katumaasturi perustunee villiin UX-konseptiin (kuvissa), joka nähtiin Pariisin autonäyttelyssä 2016. Luvassa tosin lienee hiukan rauhallisempi versio konseptin ylikulmikkaasta tyylistä. Odotettavissa on myös reilusti normaalimpi sisusta ja suorastaan tavallinen oviratkaisu.

Lähde: Automotive News Kuvat: Aake Kinnunen

Jaa artikkeli

Keskustelu