Ajoneuvot | Uutinen | 25.5.2018

Kuumalle hiekalle: uusi BMW X5 testaa naamiosssa

Neljännen sukupolven BMW X5 esiintyy prototyypin muodossa testauskuvissa.

Jaa artikkeli

BMW X5 on edennyt vuosien varrella ”ei ole aito BMW” -statuksesta X-malliston ikänestoriksi. Nyt edessä on jo neljäs mallisukupolvi baijerilaisten keskisuuresta katumaasturista ja auton testaukset ovat käynnissä niin napapiirillä,  Nürburgringillä, Talladegan moottoriradalla kuin BMW:n omalla testialueella Miramasissa.

uusi BMW X5

Valmistaja kiusoittelee tulevasta X5:stä julkaisemalla kuvia auton testaamisesta kuumilla sorapoluilla ja hiekassa. Itse auto ei näytä poikkeukselliselta X5:ksi, joskin BMW:n keulamunuaiset tuntuvat kasvavan kerta kerralta. Esittelykuvien taustalla on maininta, että uudessa BMW X5:ssä on uusi alusta- ja jousitusratkaisu ensimmäistä kertaa X-mallistossa. Valmistaja väittää jopa ratkaisun olevan lähes ainutkertainen kilpaillussa segmentissä. Ainakin luvassa on sähköisesti säädettävä alusta, jonka toimintaa voidaan muuttaa siirryttäessä pois tieverkon puolelta.

uusi BMW X5

Mukautuvan alustapaketin lisäksi uusi BMW X5 on varustettu ensimmäistä kertaa nelipyöräohjauksella, joten katumaasturin pitäisi olla aiempaa ketterämpi kaupunkien kujilla.

Uusi Yhdysvaltain Spartanburgissa rakennettava BMW X5 nähtäneen virallisesti loppuvuodesta 2018 tai alkuvuodesta 2019.

uusi BMW X5

Lähde ja kuvat: BMW

Jaa artikkeli

Keskustelu

Valmistajalta: BMW