Ajoneuvot | Moottoriurheilu | 11.6.2018

Kuudenkymmenen vuoden odotus on ohi: Sveitsissä ajetaan taas kilpaa

Sveitsi salli sähköautojen ratakilpailut vuonna 2015. Polttomoottoriautoilla maassa ei edelleenkään saa rajaa radalla kilpaa.

Jaa artikkeli

Sunnuntaina 10. kesäkuuta Sveitsissä tehtiin historiaa: Formula E -kilpa-autot valtasivat Zürichin kadut. Kyse oli ensimmäisestä kerrasta yli kuuteenkymmeneen vuoteen, kun kellojen ja Tobleronen luvatussa maassa kilpailtiin ajoneuvoilla radalla.

Sveitsi kielsi ratakilpailut Ranskan Le Mansissa vuonna 1955 tapahtuneen tuhoisan onnettomuuden johdosta. Silloin peräti 83 katsojaa menehtyi, kun ranskalainen

Pierre Bouillin hallinnasta lähtenyt Mercedes-Benz sinkoutui yleisöön.

Koko Eurooppaa shokeerannut onnettomuus johti Sveitsissä ratakilpailukieltoon, joka on jatkunut näihin päiviin saakka. Kilpailukielto ei kuitenkaan ole kattanut kaikkia autokilpailuja. Esimerkiksi ylämäkikilpailut ralli, motokrossi tai endurokilpailut ovat olleet sallittuja.

Kilpailukieltoa yritettiin poistaa huonolla menestyksellä jo vuonna 2007. Vasta vuonna 2015 maan hallitus muokkasi lakia sallien perinteiset ratakilpailut, mutta vain sähköautoille.

Voiton vei Lucas di Grassi

Se avasi oven Zürichin Formula E -kilpailulle. 2,465 kilometrinen katurata rakennettiin kaupungin ytimeen.

Itse kilpailussa voiton vei Audi Sport ABT Schaeffler -tiimin Lucas di Grassi, joka on sarjassa kolmentena Sam Birdin ja Jean-Eric Vergnen perässä.

Jaa artikkeli

Keskustelu