Ajoneuvot | Esittely | Uutinen | 28.6.2017

Kolmannen kerran X3 – BMW:n uusi elämäntapamaasturi

Täysin uusi BMW X3 on tutun konseptin tuorein toteutus.

Jaa artikkeli

Julkeampi, älykkäämpi ja tehokkaampi. Näillä eväillä BMW on virkistänyt 3-sarjan katumaasturiversion kolmanteen mallisukupolveen lähdettäessä. G01-koodinimellä kulkeva X3 ei tarjoa suuria muutoksia mallin ulkomitoissa, mutta akselivälin venytyksellä ja painonsäästöllä on tavoiteltu parempia tiloja matkustamon puolella.

Uusi BMW X3 on 4,71 metriä pitkä, 1,89 metriä leveä ja 1,68 metriä korkea. Baijerilaisten mukaan mielenkiintoisin ulkomitta on akseliväli, joka on venynyt 5 senttimetrillä 2 864 millimetriin. Uuden 5-sarjan tavoin X3 pohjautuu BMW:n modulaariseen CLAR-pohjarakenteeseen. Muutosten avulla X3 onkin noin 55 kilogrammaa edeltäjäänsä kevyempi, BMW:n kehuessa mallin painojakauman ollessa 50/50.

BMW X3

Julkeamman keulailmeen taustalta löytyy myös hyötyä, sillä isommista keulamaskin munuaisista huolimatta X3:n ilmanvastuskertoimeksi ilmoitetaan 0,29. Ilmettä on haettu myös ensimmäistä kertaa X-mallistossa nähtävällä sumuvalodesignilla, led-ajovaloilla ja lisävarusteisilla 3D-takavaloilla.

Tavaratilaa löytyy 550 litran verran, joka on laajennettavissa 1 600 litraan. Maavaraa on 204 millimetriä, joten X3:n lähestymiskulma on 25,7°, jättökulma 22,6° ja ramppikulma on 19,4°. Kahluusyvyyden osalta malli kynee 500 millimetriin rankemman sadekuuron yllättäessä.

BMW X3

Voimaa ja varusteita

BMW X3 on pohjimmiltaan takavetoinen, sillä Euroopan ulkopuolisilta markkina-alueilta löytyy takavetoinen sDrive-mallivariantti. Euroopassa malli nähdään kuitenkin aina xDrive-nelivedon ja 8-vaihteisen Steptronic-automaattivaihteiston kanssa.

Moottorivalikoimassa nähdään kolme bensiinivaihtoehtoa sekä kaksi dieseliä. Nelisylinteriset 2,0-litraiset xDrive20i ja xDrive30i vauhdittavat SAViksi (Sports Activity Vehicle) tituleerattua X3:sta 184 ja 252 hevosvoiman verran. Uutena bensiinimoottorina mallistossa nähdään ensimmäinen M Performance -malli, M40i, joka liikkuu 3,0-litraisen kutoskoneen turvin 360 hevosvoimalla.

M40i on X3-malliston ensimmäinen M Performance -malli.

Dieseleinä nähdään xDrive20d 2,0-litrainen neloskone sekä xDrive 30d, joka tuo 3,0-litraisen rivikutosen myös dieselmallistoon. Moottoreiden tehot ovat 190 ja 265 hevosvoimaa.

X3:n varustelista on tuttu muun muassa 5-sarjasta. Malliin on esimerkiksi saatavissa BMW:n Display Key -älyavain, joskaan sen avulla ei voi pysäköidä X3:sta. Isoveljiltä on lainattu lisävarustelistalle myös eleohjaus, tuulilasin heijastusnäyttö sekä kaistanvaihtoavustin. Kosmeettiset varusteet on jaettu BMW:n tuttujen Luxury Line ja M Sport -tyylisuuntien lisäksi myös hiukan maastohenkisempään xLine-pakettiin.

BMW X3

Kolmannen sukupolven BMW X3 saapuu markkinoille loppuvuoden mittaan.

Lähde ja kuvat: BMW

Jaa artikkeli

Keskustelu

Valmistajalta: BMW