Ajoneuvot | Koeajo | 1.9.2015

Koeajossa: monipuolinen BMW R1200RS

Monipuolinen vaihtoehto matkalle, mutkille ja kadulle. Myös matkustajan ja matkatavaroiden kanssa. Hyvää: väkivahva moottori, ajo-ominaisuudet, laaja varustevalikoima. Huonoa: sivuseisontatuki, tuulilasin puutteellinen säätömahdollisuus.

Jaa artikkeli

On olemassa parempia vaihtoehtoja urheilulliseen ajoon, kaupunkiajoon ja matkapyöräksi. Jos ei halua ostaa kolmea eri moottoripyörää, niin BMW R1200RS on hyvä vaihtoehto kaikkiin näihin tarkoituksiin.

BMW-005

125 hevosvoiman yllätys

RS tarjoaa kaksi yllätystä jo ensimmäisellä korttelivälillä. Moottori tuntuu numeroarvojaan terävämmältä. Käsiteltävyys on kevyttä. Toisaalta pitkän akselivälin ansiosta ajo-ominaisuudet säilyvät vaikka kyytiin tulee matkustaja.

Huipputehoa tärkeämpää on, että moottori vetää puhtaasti tyhjäkäynniltä lähtien ja sitkeyttä riittää matalillakin kierroksilla. Normaalissa ajossa moottoria ei tarvitse kierrättää 5 000 kierroksen yli.

Ajoasento on eteen nojaava, kuitenkin niin ettei ranteille tule liikaa painoa kaupunkiajossa. Sivukate ei jatku alas asti, mutta jalat ovat hyvin ajoviimalta suojassa moottorin takana. Tuulilasi on säädettävissä kahteen eri asentoon, mikä on valitettavan karkea säätö. Toinen moite koskee sivuseisontatukea. Se on liian pitkä ja pysäköidessä BMW jää liian pystyyn asentoon.

BMW-008

Pieni kulutus

Kuljettaja voi vaihtaa mittariston näkymää sen mukaan kuinka paljon informaatiota kerralla haluaa nähdä. Molemmille peukaloille riittää katkaisimia niin, että osaan joutuu kurkottelemaan ja vaihtamaan otetta ohjaustangosta. Vilkkuvipu on kulmikas, mutta sen tunto on parempi kuin aikaisemmissa malleissa.

BMW-006

 

Sadan kilometrin mittarinopeudella polttoaineen kulutus jää noin neljään litraan sadalla kilometrillä, joten toimintamatka tankillisella on yli 400 kilometriä. Kytkin on kevytkäyttöinen kuten muutkin hallintalaitteet. Jousituksessa on riittävät säädöt ja osittain integroitu jarrujärjestelmä on toiminnaltaan tasapainoinen.BMW-002

Varusteilla yksilöllisyyttä

Koeajopyörä on varustettu touring-, dynamic- ja turvallisuus-varustepaketeilla, joiden mielenkiintoisin varuste on sekä ylös- että alaspäin kytkimettömän vaihteiden vaihdon salliva vaihdeavustin.

Lisävarusteena saatava avaimeton käyttöjärjestelmä osoittautui käytännölliseksi, sillä BMW:n järjestelmässä myös polttoainesäiliön korkin lukko kuuluu järjestelmään.

Perusmallin hinta (19 199 euroa) on saatu edulliseksi siirtämällä varusteet erikseen hankittaviin varustepaketteihin.

Jaa artikkeli

Keskustelu

Lisäkuvat

Valmistajalta: BMW