Ajoneuvot | Uutinen | 6.8.2018

Kamux.fi listasi suosituimmat – tässä käytettyjen autojen kesäkärki

Volkswagenin Passat ja Golf kiinnostivat mallikohtaisten hakujen perusteella autoa etsiviä ostajia eniten. Merkeistä kärjessä oli BMW.

Jaa artikkeli

Käytettyihin autoihin erikoistuneen Kamux.fin suosituimmat autot olivat tilastojen valossa heinäkuun osalta Volkswagenin Passat ja Golf.

Verkon lisäksi yritys kertoo autokaupoissa olleen vilkasta. Yhdeksi syyksi arvioidaan lomakautta, joka antaa joutoajan puitteissa arkea paremman mahdollisuuden vertailla ja koeajaa autoja.

– Kesällä liikutaan aktiivisesti mökillä, lomareissuilla ja kesätapahtumissa. Matkatessa saattaa syttyä ajatus päivittää tilantarve farmariautolla tai tehokkaalla ilmastoinnilla. Lämmin sää saattaa myös herättää haaveita avoautosta, luettelee Kamuxin maajohtaja Tommi Iiskonmäki.

Tuttuja malleja ja merkkejä

Kamux.fi -sivulla katsotuimpien automallien kärki oli heinäkuussa varsin tasainen. Listan kärjessä oli Volkswagen Passat ja hyvänä kakkosena tuli Volkswagen Golf. Kumpaakin mallia tutkailtiin kuukauden aikana yli 8 000 kertaa.

Seuraavana kiinnostuskärjessä ovat Mercedes-Benz E ja Audi A4.

– Kaikki TOP 10 -listan automallit ovat sellaisia, joista on hyvin tarjontaa erilaisin varustein ja myös eri hintaluokissa, siksi ne saavuttavat laajan ostajakunnan suosion. Kymppilistan autoissa näkyy myös hyvin suomalaisten suosimat leasing-autot, joista moni tulee meille käytettynä myyntiin, toteaa Tommi Iiskonmäki.

Kamux.fi-sivujen TOP 10 katsotuimmat automallit heinäkuussa 2018

1. Volkswagen Passat
2. Volkswagen Golf
3. Mercedes-Benz E
4. Audi A4
5. Mercedes-Benz C
6. Audi A6
7. Volvo V70
8. Audi A3
9. BMW 430
10.Skoda Octavia

Uusien autojen myyntitilaston kärkipaikoilta tutut kaupunkimaasturit eivät vedä samaan tapaan käytettyjen kaupassa ainakaan Kamuxin osalta.

– Katumaasturit tai maastoautot kiinnostavat tiettyä ostajakuntaa, mutta ne yltävät korkeintaan TOP 20 -listalle kiinnostuksessa, Iiskonmäki jatkaa.

Suomessa eri suosikit kuin Ruotsissa

Suosituimpien automerkkien lista on suomalaisten osalta kirjava yhdistelmä eurooppalaisia ja japanilaisia merkkejä.

Kamux.fi-sivujen TOP 10 katsotuimmat automerkit heinäkuussa 2018

1. BMW
2. Mercedes-Benz
3. Volkswagen
4. Audi
5. Volvo
6. Toyota
7. Ford
8. Skoda
9. Opel
10.Nissan

Ruotsin Kamuxin verkkosivujen katsotuimpia automerkkejä heinäkuussa olivat BMW, Audi ja Volvo.

– Vaikka automerkit ovat melko samoja hieman eri järjestyksessä, poikkeuksiakin löytyy. Ruotsin TOP 10 -listalla on Tesla, Honda ja Peugeot siinä missä suomalaisten katsotuimpiin merkkeihin kuuluvat taas Toyota, Skoda ja Opel. Volvo on ruotsalaisten perinteinen, vankka suosikki.

Kamux.se-sivujen TOP 10 katsotuimmat automerkit heinäkuussa 2018 

1. BMW
2. Audi
3 .Volvo
4. Ford
5. Volkswagen
6. Mercedes-Benz
7. Tesla
8. Honda
9. Nissan
10.Peugeot

– Teslassa yhdistyvät sporttisen auton suorituskyky ja vähäpäästöisyys, ja se herättää entistä laajemmin kiinnostusta sekä kuluttajissa että yrityksissä, luonnehtii Suomen maajohtaja Iiskonmäki naapurimaan TOP 10 kärkeä.

Lähde ja kuvituskuva: Kamux 

Jaa artikkeli

Keskustelu