Ajoneuvot | Venenäyttely | 9.2.2018

Italialaiskaunotar Riva Iseo – 419 000 euron unelma vesille

Tämän italialaisen veneunelman ohi ei kannata kävellä pysähtymättä. Riva Iseo on 8,21 metriä luksusta keulasta perään.

Jaa artikkeli

Riva Iseo on vene, jota ei tarvitse hehkuttaa turhaan. Venemessujen vetonaulaksi tuotu kaunislinjainen italialainen on luksustuote.

Hieman yli kahdeksanmetrinen päiväretkivene tarjoaa tilat kuudelle.

Riva Iseo

Suomalaisittain voisi kuvitella, että tämä klassinen kaunotar on jokseenkin kaukana kotoisesta veneilyarjesta. Mutta totuus on toinen. Ainakin osalle. Ensimmäinen tehdastuore Riva myytiin Suomeen jo syksyllä.

– Erityisesti Rivan pienemmillä klassikkomalleilla on hyvät näkymät Suomessa, Boat Store Finlandin toimitusjohtaja Tomi Varjonen arvioi.

Riva Iseo

Mallistossa on kaikkiaan 15 venettä, joista suurimmat ovat satajalkaisia jahteja.

Näyttävyyttä Pohjois-Italiasta

Italialaiseen Ferretti Groupiin kuuluva venemerkki on kotoisin Pohjois-Italian Lombardiasta. Näitä veneitä on valmistettu Iseo-järven rannalla vuodesta 1842.

Riva Iseo

Aivan jokaisen purjeseuran laiturista Iseo:a on turha yrittää bongata, sillä messuveneen hintalapussa lukee hintarivillä pysähdyttävästi 419 000 euroa. Ilman toimituskuluja. Maahantuojan mukaan messuveneestä otetaan vastaan tarjouksia, mutta valistunut arvaus on, että kovin suurta tinkimisvaraa tuskin on.

Riva Iseo

Rahalleen saa vastineeksi toki paljon. Käsityönä viimeistelty laatu on huipussaan. Yksin näyttävät mahonkipinnat ovat saaneet ylleen 20 kerrosta lakkaa, joista kymmenen ensimmäistä on tehty käsin.

Veneen 320 hevosoimainen moottori tarjoaa 40 solmun huippunopeuden.

Riva Iseo

Riva Iseo

Pituus: 8,21 m
Leveys: 2,50 m
Paino: 2860 kg
Syväys: 0,96 m
Koneteho: 320 hv

 

Jaa artikkeli

Keskustelu