Ajoneuvot | Moottoripyörät | Moottoriurheilu | 7.7.2018

Imatranajo käyntiin suomalaistahdissa – Pauli Pekkanen Supersport-luokan voittoon

Imatran katuradalla ajettava IRRC-sarjan (International Road Racing Championship) osakilpailu polkaistiin käyntiin suomalaiskomennossa, kun sekä Supersport- että Superbike-luokan kärjessä jylläsivät tutut suomalaisnimet.

Jaa artikkeli

Lauantaina aamupäivällä ajettiin aika-ajot ja iltapäivällä päästiin jakamaan sarjapisteitä, kun vuorossa oli ensimmäiset kilpailulähdöt. Suomen Pauli Pekkanen ajoi aika-ajoissa Supersport-luokan paalupaikalle ja saman tempun 1000-kuutioisten Superbike-luokassa teki Erno Kostamo.

Pauli Pekkanen otti paalupaikalta lähdön varovasti menettäen muutaman sijan. Supersport-luokan kilpailun jälkeen Pekkanen perusteli lähdön varovaisuuttaan sillä, että halusi varmistaa ettei kukaan kanssakilpaiijoista tule ensimmäisessä mutkassa kylkeen. Pekkanen raivasi jo alkukierroksilla itsensä ykköseksi ja kasvatti tasaisesti eroa muihin lähes sekunnilla per kierros. Ranskalaiskaksikko Matthieu Lagrive ja Jonathan Goetschy jakoivat seuraavat palkintopallisijat.

Imatranajo käyntiin suomalaistahdissa

Supersporteissa palkintokorokkeen valtasivat vasemmalta: Mathieu Lagrive, Pauli Pekkanen sekä Jonathan Goetschy.

Pekkasen ykkössija oli melkoinen työvoitto, sillä hänen kilpapyöränsä hajosi viisi päivää ennen Imatranajoa ajetuissa testeissä, ja tämän viikon tiistaina ja keskiviikkona Pekkanen kävi noutamassa toisen rungon ja moottorin itselleen. Keskiviikkona työpäivän jälkeen alkoi kisapyörän rakentaminen osista ja muutaman tunnin yöunilla tiimi saapui paikalle Imatralle.
– Vauhti löytyi ulkomuistista, totesi ajotauolta kilparadoille palannut Pekkanen.
Vauhtia todella löytyi, sillä Pekkanen ajoi kilpailussa myös Supersport-luokan uuden rataennätyksen.

Hajonnut shifteri vei Kostamolta ykkössijan

Superbike-luokan kilpailun lähdön otti suvereenisti nimiinsä kiteeläislähtöinen Erno Kostamo, jonka epäonneksi ensimmäinen kilpailulähtö kuitenkin liputettiin keskeytetyksi ensimmäisen kierroksen jälkeen kahden kilpailijan kaaduttua radalle. Uusintastartissa IRRC-sarjan Superbike-luokan pistejohdossa oleva britti Danny Webb pääsi lähdössä kärkeen. Kostamo jarrutti pitkäksi shikaanin ensimmäisellä kierroksella ja jäi sen jälkeen tasaisesti Webbistä ajaen kakkoseksi. Kilpailun jälkeen selvisi syy Kostamon putoamiselle Webbin kyydistä.

Superbiken voittajakolmikko vasemmalta: Erno Kostamo, Danny Webb ja Didier Grams

– Shifteri hajosi ensimmäisellä kierroksella eivätkä vaihteet menneet kunnolla päälle, manasi selvästi pettynyt Erno Kostamo.
Myös pitkäksi mennyt shikaani meni hajonneen vaihdeavustimen piikkiin, kun pienempi vaihde ei jarrutuksessa suostunut menemään päälle.

Huomenna sunnuntaina ajetaan sekä Supersport että Superbike-luokkien toiset kilpailulähdöt. Radan varrella riittää jännitettävää suomalaisten ajaessa molempien luokkien kärkisijoituksista. Mainittakoon, että Superbike-luokan voittanut Danny Webb jäi vain kuusi sekunnin sadasosaa Imatran rataennätyksestä. Sunnuntaina sekä Webb että Kostamo tulevat tekemään kaikkensa rataennätyksen parantamiseksi.

Lisätietoa Imatranajosta:
www.imatranajo.fi

Teksti ja kuvat: Janne Huhtala

Jaa artikkeli

Keskustelu