Ajoneuvot | Moottoripyörät | MP-Klassikko | Uutinen | 14.1.2018

Entistä isompi Suomen Moottoripyörämuseo avaa ovensa toukokuussa

Suomen Moottoripyörämuseon laajennus sai lentävän lähdön, kun joukkorahoituskampanja saavutti ennätyksellisen yli 100 000 euron potin.

 

Jaa artikkeli

Lahdessa kaivinkoneen kauha on kaivanut ahkeraan ja nyt roiskuu laasti. Suomen Moottoripyörämuseon laajennusurakka etenee suunnitellusti. Laajennettu museo viettää avajaisiaan jo toukokuussa.

Lämpöharkoista ja betonista muodostuu pohja, jonka päälle kootaan seinät vanhoista punatiilistä. Laajennusosan pinta-ala on 240 neliötä ja sen sisustuksessa toistetaan vahvasti museon henkeä. Sisustus jäljittelee art deco -tyylillä 1930-luvun moottoripyöräliikettä.

Kokoelma kasvaa

Vuonna 2011 aloittaneella museolla on takanaan jo monta näyttelykautta. Aikaisemmissa näyttelyissä on ollut esillä noin 100 moottoripyörää, mutta nyt näyttelyllä on tilaa kasvaa. Näyttelyesineiden löytäminen ei ole hankalaa, päinvastoin. Kaikki tarpeisto ei jatkossakaan mahdu esille yhdellä kertaa.

– Jatkuvasti tarjotaan esineistöä, jolla on merkittävää historiallista arvoa. Esimerkiksi perikunnilta tulee toiveita vanhojen moottoripyörien tai niihin liittyvien esineiden taltioimisesta, museon puuhamies Riku Routo kertoo.

Moottori mukana

Moottori tekee kuluvan vuoden aikana yhteistyötä Suomen Moottoripyörämuseon kanssa. Esimerkiksi joka lauantai-ilta julkaistaan Moottori.fi:ssä yhden museon kokoelmiin kuuluvan klassikon tarina.

Riku Routo ja Eila Parviainen.

– Vanha, usein alkuperäisasussaan oleva moottoripyörä on arvokas ja näyttävä jo sellaisenaan. Mutta me haluamme kertoa myös tarinat näiden yksilöiden takaa. Jokainen moottoripyörä on aikanaan näytellyt tärkeää osaa omistajansa elämässä, mutta museosta löytyy aarteita, joiden tarina kiehtoo paljon omistajan lähipiiriä laajempaa joukkoa ihmisiä. Näitä tarinoita jaamme lukijoillemme viikoittain, kertoo Moottorin päätoimittaja Eila Parviainen.

Ensimmäisen tarinan kohde on avauskuvassa komeileva Cisse Häkkisen Harley-Davidson Fl olympiavuodelta 1952.

Helmikuun alussa Moottori on mukana MP 18 -messuilla myös yhteistyössä Suomen Moottoripyörämuseon kanssa.

 

Jaa artikkeli

Keskustelu

MP-Klassikot: