Ajoneuvot | Esittely | 9.8.2018

Dethleffs Coco – pieni ja kevyt matkailuvaunu-uutuus

Vuosien kehitystyön tuloksena syntynyt kevytrakenteinen Dethleffs Coco-vaunu on edennyt vihdoin konseptista tuotantoon.

Jaa artikkeli

Viime vuonna Dethleffs esitteli Düsseldorfin Caravan Salon –messuilla kevytrakenteisen ja innovatiiviseksi kehumansa Coco-vaunun. Nyt tuotantovalmiiksi saatettu vaunu nähdään myös Lahden Caravanmessuilla syyskuussa.

Coco on kevytrakenteinen vaunu, jonka 733 kilon massa ajovalmiina mahdollistaa sen vetämisen henkilöautokortilla ja varsin pienelläkin henkilöautolla. Vaunun leveys on 2,2 metriä ja kokonaispituus 5,89 metriä.

Ensimmäiset 100 Coco-vaunua varustetaan LoungeUp-paketilla, jossa on painonkorotus 1100 kiloon, iso kattoikkuna valaistuksella, iso panoraamaikkuna keulalla, kylpyhuoneen ikkuna sekä epäsuora tunnelmavalaistus.Dethleffs Coco

Näyttävyyttä ja monipuolisuutta

Ulkoisesti Cocossa kiinnittyy huomio ainakin vaunun kaarevaan keulaan. Perässä huomion vievät muun muassa voimakkaasti pystysuunnassa kaartuvat kulmat. Pyöreiden kulmien ansiosta vaunuun on saatu sopimaan markiisin korvaava aurinkokatos, joka saadaan ulotettumaan kyljen lisäksi vaunun perän puolelle.

Katos kattaa peräti lähes 25 neliömetrin alueen, joten sen alle on mahdollista kalustaa vaikka kookas ajanviettopaikka.

Dethleffs Cocon sisätilojen luvataan olevan monipuoliset ja rakenteiden kestäviä keveydestä huolimatta. Heti oven jälkeen keulalla on keittiö, jonka varustukseen kuuluvat kannelliset kaksiliekkinen liesi ja tiskiallas sekä valmistajan kehumat säilytystilat. Keskemmällä sijaitsee kapea 142-litrainen jääkaappi-pakastin.

Dethleffs Coco

Ensiesittely Lahdessa syyskuussa

Vaunun vasemmassa etukulmassa on kylpyhuone, jossa on kääntyvä allas, kasetti-wc sekä säilytystilaa. Keskellä vaunua on iso kaksiovinen vaatekaappi, jonka vastakkaisella puolella on muunneltava kahden hengen bistrotyyppinen ruokailupöytä.

Dethleffs Coco

Vaunun takaosassa on loft-henkinen, kylmävaahtopatjoilla varustettu U-mallinen sohva. Tämä, 200 x 155 –senttinen tila voidaan muuttaa kahden hengen vuoteeksi. Istuimet on tarkoitettu käytettäväksi myös ison aurinkokatoksen alla ulkona.

Ensimmäinen Coco nähdään Suomessa Lahden Caravanmessuilla 20.-23. syyskuuta. Vaunun perushinta 23 910 euroa ja LoungeUp-paketin 4 070 euroa.

Lähde ja kuvat: Dethleffs

 

Jaa artikkeli

Keskustelu