Ajoneuvot | Uutinen | 6.10.2016

Brexit ei sovi Nissanin pirtaan – miten käy Juken?

Qashqain faceliftin lisäksi Brexit-keskustelut sotkevat myös uuden sukupolven Juken suunnitelmia.

Jaa artikkeli

Yhdistyneiden Kuningaskuntien ja Euroopan unionin ero osuu Britanniassa vuosittain 500 000 autoa valmistavan Nissanin kannalta huonoon saumaan. Aiemmin yhtiön pääjohtaja Carlos Ghosn kaipaili kompensaatiotakuita, mikäli Iso-Britannian ja EU:n välille syntyy tulliraja. Tuolloin kyse oli siitä, investoiko autovalmistaja Sunderlandin tehtaaseen Qashqain faceliftiä ajatellen. On arvioitu, että eroneuvottelut kestävät 2–3 vuotta, mutta Ghosnin mukaan Nissan ei voi odottaa niin pitkään investointipäätöstensä suhteen.

Nyt kuumana kivenä on puolestaan lähes yhtä suosittu Juke, jonka kokonaan uuden toisen sukupolven oletetaan saapuvan vuonna 2018. Aiemmin Nissan tiedotti, että myös toisen sukupolven Juke rakennettaisiin Sunderlandin tehtaalla, mutta nyt Nissanin suorituskykyjohtaja Trevor Mann kertoi, että on vaikeaa puhua Juken valmistuspaikasta ennen kuin Britannian ja EU:n välinen kauppasopimus on selvillä.

Samalla Nissanin Euroopan myynti- ja markkinointijohtaja Guillaume Cartier kertoi, että Nissan Noten valmistus päättyy ensi keväänä, jotta Qashqain valmistukseen saadaan lisää kapasiteettia. Syynä on Noten myynnin jyrkähkö lasku koko Euroopassa.

Lähde: Automotive News Kuva: Nissan

Jaa artikkeli

Keskustelu

Valmistajalta: Nissan