Ajoneuvot | Uutinen | 4.5.2018

Walesissa videolla: tuleva BMW 8-sarja näyttää ja kuulostaa lupaavalta

Katumaastureista viis, uusi BMW 8-sarja vaikuttaa lupaavalta!

Jaa artikkeli

BMW on syystäkin innoissaan perusmallistonsa uudesta lippulaivasta, sillä ikonisen 8-sarjan paluuta on odoteltu jo hyvä tovi. Erilaisina konsepteina esitelty 8 on vihdoin esiintynyt myös kiusoitteluvideolla, jossa nähdään M850i xDrive Coupé Walesin polveilevilla poluilla.

BMW 8-sarja coupé

Valmistajan mukaan kyseessä on ensimmäinen käyttökohde täysin uudistetulle V8-moottorille, jonka strategiset mitat ovat 530 hevosvoimaa ja 750 Nm alkaen kierrosluvusta 1 800 r/min. Jatkokoulutuksessa on ollut myös kahdeksanvaihteinen Steptronic-automaattivaihteisto. Huomiota on kiinnitetty myös koneen sointiin ja luonteeseen eri ajotiloissa, sillä auton pitää taipua niin kruisailuun kuin urheilulliseen ajamiseen.
– Uusi V8-moottori tarjoaa juuri oikean tasapainon suorituskyvyn ja tunteen välillä, mikä on myös se, mikä erottaa BMW 8-sarjan Coupén muista, sanailee voimalinjaintegroinnin päällikkö Christian Billig.

Ketteryyttä on haettu BMW:n tutulla nelipyöräohjauksella. Myös painopiste on pidetty alhaalla ja ajodynamiikkaa on haettu luonnolisesti jäykällä korirakenteella.
– Se mikä aina vakuuttaa uutta 8-sarjaa testatessa on sen mukautuvuus. Ilmaisi kuljettaja sitten mukavuuden ja urheilullisuuden toiveitaan kaasupolkimella tai napinpainalluksella, ajoneuvo mukautuu välittömästi jokaiseen tilanteeseen, kommentoi BMW 8-sarjan projektipäällikkö Markus Flasch.

BMW 8-sarja coupé

Matka-auton täytyy kuitenkin pitää voimansa myös kurissa, joten autossa on säädettävä M-alustapaketti aktiivisella kallistuksenvakauksella. Voima välittyy rikkonaiseenkin tiehen kiitos taka-akselia suosivan nelivedon ja taka-akselin aktiivilukon. Merkittävää on sekin, että nelivedosta huolimatta 8-sarja tulee tarjolle eturenkaita leveämmillä takarenkailla, eikä symmetrisellä rengastuksella.
– Uusi BMW 8-sarja on tarjolla ainoastaan eriparia olevilla renkailla. Tämä antoi meille mahdollisuuden muovata jousitusjärjestelmiä siten, että hyödynnämme takarenkaiden leveyttä saavuttaaksemme poikkeuksellisen urheilullisen ajettavuuden. Kaikkien renkaiden suurempi camber-kulma ja erikseen säädetty elastokinematiikka tuovat mukanaan poikkeuksellisen korkeat kaarrenopeudet ennen elektroniikan puuttumista. Niinpä radallakin voi ajaa DSC-ajonvakautus päälle kytkettynä, jos niin halutaan, kommentoi jousituksesta vastaava Jos Van As.

BMW 8-sarja coupé

Walesin mutkateiden lisäksi BMW 8-sarjaa on testattu Ruotsin Arjeplogissa, Ranskan Miramasissa ja Nürburgringin Nordschleifella. Kokemusta on kerätty myös BMW M8 GTE -kilpurista.

BMW 8-sarjan Coupé saapuu myyntiin vuoden 2018 aikana ja se ottaa paikkansa i8:n rinnalla BMW-malliston lippulaivana.

Lähde ja kuvat: BMW

Jaa artikkeli

Keskustelu