Ajoneuvot | 9.11.2018

Auto 2018 käynnistyi – kuusi vinkkiä tapahtumaan

Tuleva viikonloppu on Helsingin Messukeskuksessa pyhitetty autoille. Maan suurin ja näyttävin koeajo- ja myyntitapahtuma tarjoaa nähtävää ja koettavaa koko perheelle.

Jaa artikkeli

Viikonlopun ykköstapahtuma autoilun saralla on Helsingissä järjestettävä Auto 2018. Mukana on suuret automerkit sekä joukko urheilu- ja erikoisautoja, eikä autoilutarvikkeita, rahoitusvaihtoehtoja tai vakuutuksiakaan ole unohdettu. Näytteilleasettajia on kaikkiaan 78 ja näyttelyneliöitä käytössä 17 740.

Samaan aikaan järjestetään myös korjaamoalan ammattitapahtuma Autokorjaamo 2018.

Ainutlaatuisia koeajomahdollisuuksia

Tapahtuman koeajokavalkadi on poikkeuksellisen mittava ja päivän koeajorupeamiin voi varata paikan ennakkoon edellisen vuorokauden puolella. Ennakkoilmoittautuminen tapahtuu netissä, paikan päällä koeajohalukkuutensa voi ilmaista kiinnostavan merkin omalla osastolla. Kaikkiaan ajettavissa on noin 200 kiinnostavaa uutuutta kaikkiaan 29:ltä merkiltä.

Ensiesittelyt vetonaulana

Suomen ensiesittelyssä olevat automallit ovat yksi viikonlopun kohokohdista tapahtumassa. Mukana on myös muutama kiinnostava konsepti, jotka kannattaa poimia oman näyttelykierroksen varrelle. Koostimme kattavan listauksen uutuuksista ennakkosuunnittelun tueksi.

Rallihaaste tarjolla

Škodan osastolla kannattaa katsastaa myös Kalle Rovanperän menestystä niittänyt ralliauto. Viereisellä simulaattorilla voi ottaa mittaa muista messukävijöistä ja mitata oman ajosuorituksensa säälimätöntä kelloa vastaan.

Moottori mukaan ilmaiseksi

Autoliiton osastolta mukaan saa maan suurimman autolehden tuoreimman numeron, eikä tuhdista Moottorista tarvitse messuilla  maksaa mitään.

Koettavaa koko perheelle

Auto 2018 tarjoaa kiinnostavia nelipyöräisiä myös nuoremmille. Koeajettavissa on muun muassa paljon keskustelua herättänyt kevytauto, joita käsittelevä hallituksen esitys sai hiljattain keppiä EU-komissiolta.

Pienempien messuvieraiden riemuksi useampi merkki on varustanut osastonsa myös kevyemmällä kalustolla. Oheisen kuvan parivaljakko on kuvattu Opelin osaston yhteyteen pystytetyllä varikolla.

Viikonlopun aikana tapahtumassa vierailevat muun muassa Muumit, Pikku Papun Orkesteri sekä Ryhmä Hau.

Vuoden Auto Suomessa 2019

Vuoden Auto Suomessa 2019 -finalistikuusikkoon voi tutustua saman katon alla viikonlopun ajan. Nähtävänä ovat siis Ford Focus, Kia Ceed, Mercedes-Benz A-sarjaŠkoda KaroqVolvo XC40 ja Volvo V60, joista yksi kruunataan voittajaksi perjantaina 9.11. tapahtuman yhteydessä järjestettävässä Auto- ja liikennegaalassa. Julkistamme voittajan tuoreeltaan Moottorin netissä.

Vuoden Auto Suomessa 2019 -valinnan taustalla on Auto- ja liikennetoimittajat ry. Valinnassa alan toimittajat painottaat tärkeinä pitämiään ominaisuuksia, ja ajettavuuden, mukavuuden, turvallisuuden, ympäristöystävällisyyden ja laadun lisäksi voittajalta haetaan erityisesti hyvää vastinetta rahalle.

Teksti ja kuvat: Antti Hentinen

Jaa artikkeli

Keskustelu