Ajoneuvot | Uutinen | 13.4.2018

Audi ongelmissa: Alcantara loppuu kesken

Italialainen keinomateriaali on suosittu nahankorvike pehmeytensä, hengittävyytensä ja pitävyytensä ansiosta.

Jaa artikkeli

Eihän tämä maailmaa mullistava ongelma ole, mutta pienoinen kiusa silti. Italialainen keinomateriaali Alcantara on tullut tutuksi etenkin Audien urheilullisemmissa sisustoissa, mutta kestävää, pehmeää ja pitävää pintaa käytetään taidokkaasti myös esimerkiksi kuvituskuvan Lexus LC500h:ssä.

Suosittua myös elektroniikassa

Alcantara kirjoitetaan isolla A:lla, sillä kyse on tuotemerkistä, jonka omistaa yllättävästi italialaisyritys nimeltä Alcantara. Ja nyt Road&Trackin ja MotorTrendin mukaan valmistaja on ongelmissa: materiaalille on niin paljon kysyntää, ettei sen tuotantokapasiteetti riitä millään toimittamaan tarpeeksi keinokangasta. Alcantaraa on viime vuosina alettu hyödyntää myös jahdeissa, lentokoneissa ja kulutuselektroniikassa.

Road&Trackin mukaan Milanon liepeillä sijaitsevan tehtaan 8 miljoonan metrin vuosituotanto jää 20 prosenttia kysynnästä, joten osalle on pakko myydä ei:tä. Korjatakseen ongelman Alcantara on investoimassa 300 miljoonaa euroa uusiin tuotantolaitoksiin. Materiaalin kysyntä onkin kasvanut vuosittain 15 prosenttia vuodesta 2009 alkaen, kunnes vuonna 2015 kysyntä hypähti 35 prosenttia. Alensikohan Audi silloin S Line -varustelun hintaa?

Jaa artikkeli

Keskustelu